HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Technické pomoci jednotek hasičů v souvislosti s počasím

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali ve středu 14. 10. 2020 celkem 49 událostí, z toho se jednalo asi ve 30 případů o technické pomoci, kdy byly odstraňovány nebezpečné stavy nastalé vlivem počasí - silného větru, deště nebo nové sněhové pokrývky. 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Profesionální a dobrovolné jednotky odstraňovaly na Náchodsku spadané stromy z komunikací, zasahovaly takto v katastrech měst a obcí Suchý Důl, Hořičky, Broumov (Benešov) a Česká Metuje.

Na Broumovsku dosáhla ve středečních dopoledních hodinách řeka Stěnava v Meziměstí třetího stupně povodňové aktivity, následně už hladina opět klesala. Přímo v Broumově pak zasahovali profesionální hasiči při čištění propustku v Olivětíně, kde odstraňovali nánosy dřevin a dále odstraňovali u mostu pod klášterem vzpříčené kmeny stromů pod mostním obloukem. V Novém Městě nad Metují, části Spy, zajistila místní novoměstská jednotka a profesionální jednotka z Dobrušky čerpání vody ze sklepních prostor rodinného domu a postaraly se také o pročištění kanalizace.

V části Dolní Adršpach prováděly jednotky hasičů monitoring řeky Metuje, která se místy vylévala z koryta.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Profesionální a dobrovolné jednotky odstraňovaly na Trutnovsku především spadané stromy z komunikací, zasahovaly takto v katastrech měst a obcí Janské Lázně, Vrchlabí, Mladé Buky (Hertvíkovice), Trutnov (Petříkovická), Žacléř (Prkenný Důl), Černý Důl (Čistá v Krkonoších), Horní Maršov, Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou.

Ve Špindlerově Mlýně zasahovali hasiči také u případů, kdy strom spadl na budovu základní školy a v části Bedřichov pak na sportovní halu. Stromy byly odstraněny, nikdo nebyl při událostech zraněn. Jeden strom se také vyvrátil přes komunikaci a korunou spadl na stádo ovcí, dvě zůstaly pod stromem zaklíněné. Hasičům se je podařilo zachránit, žádná neuhynula.

V Žacléři odstranila místní jednotka strom spadlý na dráty elektrického vedení a v Úpici zajišťovali profesionální hasiči z Trutnova a místní jednotka uvolněný plech na střeše domu v ulici Regnerova.

Jednotka z Horního Maršova zajistila čerpání vody ze sklepa restaurace v katastru Horní Lysečiny.

TP Broumov (4).JPEGTechnická pomoc v Broumově při čištění koryta řeky

por. Mgr. Martina Götzová, tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

TP Broumov (1)

TP Broumov (1) 

Detailní náhled

TP Broumov (1)

TP Broumov (1) 

Detailní náhled

TP Broumov (2)

TP Broumov (2) 

Detailní náhled

TP Broumov (3)

TP Broumov (3) 

Detailní náhled

TP Broumov (4)

TP Broumov (4) 

Detailní náhled

TP Broumov (5)

TP Broumov (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem