HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Technická závada způsobila požár auta Fiat. Aktualizace

(11.7.2015) Profesionální hasiči z centrální požární stanice ze Zlína zasahovali dnes večer u požáru osobního vozu v obci Lukov v okresu Zlín. 

Požár osobního vozu byl na operační středisko hasičů ve Zlíně nahlášen občany dne 11.7.2015 ve 22:23 hodin. Hasiči vyjeli k hořícímu vozu s jednou automobilovou stříkačkou.
 
Osobní vozidlo Fiat Punto stálo v blízkosti hlavní křižovatky v obci Lukov a v době příjezdu hasičů bylo zcela v plamenech. Řidič hasičům sdělil, že automobil začal hořet za jízdy. Po zastavení začaly z motorového prostoru probleskovat plameny. V době vzniku požáru jel v autě otec s dcerou. Oheň otci zničil peněženku i doklady. Protože devítiletá dcera byla z vývoje událostí vystrašená, dostala od hasičů dráčka Záchranáčka.
 
Hasiči uhasili plameny vysokotlakým proudem vody do deseti minut od příjezdu k požáru. Řidič vozu neprováděl hašení, protože oheň se velmi rychle rozšířil do kabiny vozu.
 
Vyšetřovatel hasičů určil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu. Bližší určení technické závady je v šetření hasičů.
 
Škoda vzniklá požárem byla určena v předběžné výši 15 000 korun.
 
Během zásahu nedošlo k poškození techniky ani ke zranění zasahujících hasičů.
 
Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem