HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Taktické cvičení složek IZS - Domov Iváň

Taktické cvičení složek IZS HZS Středočeského kraje ÚO Kutná Hora proběhlo dne 22. října v Domově Iváň – poskytovatel sociální péče. 

Objekt (http://www.domov-ivan.cz/) je umístěn v malebném zalesněném údolí řeky Sázavy nedaleko Městyse Rataje nad Sázavou. Ovšem pro techniku složek IZS je přístup k tomuto objektu komplikovaný. Cvičení bylo zaměřeno na evakuaci, záchranu a první pomoc klientům ústavu, likvidaci požáru a pátrání po ztracených osobách. Cvičení se zúčastnily jednotky PO zařazené do 2. Stupně PPL kraje (stanice HZS Uhlířské Janovice, stanice HZS Kutná Hora a JSDHO kategorie JPO III Rataje nad Sázavou, Uhlířské Janovice, Sázava, Čestín, Zásmuky a Stříbrná Skalice).

První pomoc a transport zraněných byl úkol dvou cvičících posádek Zdravotnické záchranné služby dislokovaných ve Zbraslavicích a Uhlířských Janovicích. Příslušníci Policie ČR z obvodního oddělení v Uhlířských Janovicích na místě řídili dopravu, hlídali areál objektu a dva psovodi ze střediska Domašín pátrali po ztracených osobách.

Foto: por. Martin Fín

mjr. Ing. Pavel Říha
ÚO Kutná Hora

vytisknout  e-mailem