HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Táborští hasiči cvičili v táborské teplárně

Prověřovací cvičení jsou taková, kdy hasiči vyjíždějí na základě vyhlášeného poplachu k mimořádné události a až na místě se v průběhu průzkumu dozví, že zásah není skutečný, ale naplánovaný. Obecnými cíli těchto typů cvičení je prověření výjezdových a dojezdových časů, prověření spojení, spolupráce jednotek a složek na místě události, a to i například včetně pracovníků firem, kde hasiči "zasahuji". 

A právě prověřovací cvičení absolvovali v navečerních hodnách v úterý 12. prosince táborští profesionální a dobrovolní hasiči v Teplárně Tábor, a. s.
Plán cvičení předpokládal dlouhotrvající silný déšť, který zaplavil podúrovnňové prostory jedné z budov teplárny, čímž hrozilo nebezpečí narušení chodu teplárenské technologie. Voda se podle předpokladu měla dostat do kabelového kanálu, kudy procházejí kabely zabezpečující dodávku elektrické energie pro teplárenské provozy, dále měl být zaplaven zásobník uhelného paliva pod jednou z věží a ohrožen byl také příjmový podzemní zásobník uhelného paliva v prostoru pod kolejištěm.
Po zjištění "nebezpečné" situace pracovníci směny teplárny vypínají elektrickou energii v uvedených prostorách, ohrožené prostory opouští a nahlašuj událost prostřednictvím své ohlašovny požárů na tísňovou linku 112.
Do teplárny operační středisko hasičů povolává dvě cisterny profesionálních hasičů ze stanice Tábor a cisternu jednotky SDH města Tábor. Velitel po prověření informací získaných od pracovníků teplárny vysílá profesionální hasiče k průzkumu prostoru do zásobníků pod věží a dobrovolnou jednotku k průzkumu do prostor příjmového zásobníků pod kolejištěm. Následně rozhoduje o nasazení kalových čerpadel do "zaplavených" míst pro odčerpání vody.
Závěry a hodnocení cvičení, které trvalo přibližně hodinu, bude následovat v nejbližších dnech.

Odkazy do noveho okna

Cvičení Teplárna, Tábor - 12. 12. 2017 (2)

Cvičení Teplárna, Tábor - 12. 12. 2017 (... 

Detailní náhled

Cvičení Teplárna, Tábor - 12. 12. 2017 (1)

Cvičení Teplárna, Tábor - 12. 12. 2017 (... 

Detailní náhled

Cvičení Teplárna, Tábor - 12. 12. 2017 (5)

Cvičení Teplárna, Tábor - 12. 12. 2017 (... 

Detailní náhled

Cvičení Teplárna, Tábor - 12. 12. 2017 (4)

Cvičení Teplárna, Tábor - 12. 12. 2017 (... 

Detailní náhled

Cvičení Teplárna, Tábor - 12. 12. 2017 (3)

Cvičení Teplárna, Tábor - 12. 12. 2017 (... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem