HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Svědci nehody oznámili, ale na místě nezastavili.

(9.10.2015) Jednotky profesionálních hasičů zasahovaly na místech dvou ranních dopravních nehod na Uherskobrodsku a Luhačovicku.  

V 07:19 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o dopravní nehodě osobního vozidla a dodávky, ke které došlo na hlavním silničním tahu E50 u obce Veletiny. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči z Uherského Hradiště a Uherského Brodu. Obě vozidla zůstala po střetu v prostoru křižovatky mimo komunikaci. Po příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že všechny osoby jsou mimo vozidla. Jeden z účastníků nehody skončil v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili místo nehody a obě havarovaná vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin.
 
K druhé dopravní nehodě došlo po půl deváté poblíž obce Petrůvka. Dodávkové vozidlo vyjelo mimo komunikaci a narazilo do stromu v lesním porostu. Od 08:55 hodin zasahovaly na místě nehody jednotky profesionálních hasičů ze stanic Luhačovice a Slavičín. Ani v tomto případě nedošlo k zaklínění řidiče. V době příjezdu hasičů už byl mimo vrak vozidla. Po zajištění místa nehody a havarovaného vozidla ukončily jednotky svůj zásah.
 
Obě události byly na tísňovou linku oznámeny svědky, kteří místy nehod projížděli. Ani v jednom případě však podle zjištění nezastavili a pokračovali v jízdě.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem