HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Střet vlaku s osobním autem poblíž Chýně se obešel bez zranění

V sobotu 1. prosince v 12.46 hodin přijala tísňová linka HZS Středočeského kraje informaci o dopravní nehodě v prostoru železničního přejezdu P2236 v katastru obce Hostivice v okrese Praha-západ. 

Operační středisko k události vyslalo profesionální hasiče ze stanice HZS Kladno s prvovýjezdovou cisternou a rychlým zásahovým automobilem. O nehodě byla informována také Hasičská záchranná služba podniku Správa železniční dopravní cesty Praha, která na místo poslala jednotku z Michle.

Kolize osobního vozidla s motorovým vlakem se stala na silnici třetí třídy mezi obcemi Břve a Červený Újezd na křížení s tratí číslo 122 mezi Hostivicí a Rudnou. Řidič vozu zřejmě nedobrzdil na kluzké vozovce před přejezdem, kde právě vyjížděl ze zastávky Hostivice-Litovice motorový vlak. Auto zůstalo po střetu uvězněné nad příkopem přední částí u kolejí, takže nešlo ani odtlačit.

Ve vlaku cestovalo celkem dvanáct osob, v osobním autě jel pouze řidič – všichni vyvázli z nehody bez zranění. Hasiči zajistili na vozidle protipožární opatření a vzhledem k tomu, že bylo na plynný pohon, zkontrolovali, zda nedochází k úniku plynu. Poté pomohli vystoupit cestujícím a vyndali i tři přepravované kočárky. Někteří lidé z vlaku si sami zajistili odvoz z místa nehody, pro zbytek byla zajištěna přeprava na nádraží v Hostivici ve spolupráci s Policií ČR.

Při nehodě byla na vlaku poškozena hydraulika, ale motorový vůz byl schopen v nouzovém režimu dojet do Hostivice. Po příjezdu drážních hasičů kladenská jednotka událost předala a vrátila se na svou základnu. Provoz na trati byl obnoven před šestnáctou hodinou.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem