HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Střet kamionu s traktorem uzavřel silnici I/35 u Ostroměře a zkomplikoval dopravu

U kuriózní dopravní nehody zasahovali profesionální hasiči z Hořic. 

Ke střetu kamionu a traktoru s vlekem vyjeli včera (31. 10.) před polednem profesionální hasiči ze stanice v Hořicích. Dopravní nehoda se stala na hlavním silničním tahu z Hradce Králové do Jičína u Ostroměře. Kamion zůstal po střetu mimo vozovku a traktor se převrátil na bok. Řidiče obou vozidel si do péče převzala Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje. Hasiči asistovali při transportu jednoho z nich do sanitky. Oba řidiči pak byli převezeni k ošetření do nemocnice.

Silnice I. třídy zůstala po nehodě zcela uzavřena. Poté, co se hasičům podařilo havarovaný traktor nadzvednout a uvolnit jeden jízdní pruh, byla silnice před čtrnáctou hodinou kyvadlově průjezdná.  Náklad z kamionu pak bylo nutné přeložit.

Hasiči na místě zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a zajistili úklid vozovky tak, aby byla pro projíždějící řidiče bezpečná.

V koloně, která se kvůli uzavírce utvořila, pak došlo k další dopravní nehodě. Vozidla na místě nedobrzdila a došlo tak ke střetu nákladního automobilu s třemi osobními vozidly. Nehoda se stala taktéž na silnici I/35, konkrétně u obce Podhorní Újezd a Vojice. Hořická jednotka, která zasahovala jen chvíli předtím u dopravní nehody u Ostroměře, byla vyslána na místo, aby zajistila unikající provozní kapaliny na komunikaci. Hasiči zasypali kapaliny sorbentem a postarali se o úklid vozovky. Poté asistovali při řízení dopravy. Událost se obešla bez zranění.

por. Mgr. Martina Götzová
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Ostroměř 1

Ostroměř 1 

Detailní náhled

Ostroměř 2

Ostroměř 2 

Detailní náhled

Ostroměř 3

Ostroměř 3 

Detailní náhled

Ostroměř4

Ostroměř4 

Detailní náhled

Podhorní Újezd1

Podhorní Újezd1 

Detailní náhled

Podhorní Újezd2

Podhorní Újezd2 

Detailní náhled

Podhorní Újezd3

Podhorní Újezd3 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem