HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Střet dvou osobních vozidel. Pět zraněných.

Profesionální hasiči spolu se záchranáři a policisty zasahovali po půl šesté odpoledne na místě dopravní nehody u obce Lípa na Zlínsku. 

V prostoru křižovatky hlavních komunikací z obce Lípa směrem na Vizovice a Slušovice došlo po sedmnácté hodině k dopravní nehodě osobních vozidel zn. Peugeot a Toyota. Informace o nehodě obdrželo krajské operační středisko hasičů v 17:26 hodin. Podle oznamovatele došlo na místě ke zranění osob a úniku provozních kapalin. Do dvou minut od přijetí oznámení už k nehodě směřovala jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín.
 
Po příjezdu na místo bylo velitelem jednotky zjištěno, že v osobním vozidle zn. Toyota byl v okamžiku střetu pouze řidič, v druhém vozidle cestovaly tři ženy a dítě. Všichni účastníci nehody utrpěli zranění a ještě před příjezdem zdravotnické záchranné služby a hasičů jim pomoc poskytovali svědci nehody. Nikdo ze zraněných  nebyl ve vracích vozidel zaklíněn.
 
Hasiči zajistili místo události, havarovaná vozidla proti vzniku požáru a asistovali záchranářům při naložení zraněných do sanitních vozů.
 
Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byl provoz na hlavní komunikaci zcela zastaven. K částečnému uvolnění došlo až za necelou hodinu.
 
Z havarovaných vozidel uniklo větší množství provozních kapalin. K jejich likvidaci si velitel zásahu nechal dopravit další sorbenty ze zlínské centrální stanice.
 
Jednotka zůstane na místě události až do ukončení šetření Policií ČR a dokončení likvidačních a úklidových prací.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem