HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Střelec v budově střední školy.

Další taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému se uskutečnilo ve Zlíně. 

V dnešních dopoledních hodinách se uskutečnilo taktických cvičení složek IZS s tématem zásahu při útoku aktivního střelce v budově Střední průmyslové školy ve Zlíně. Při střelbě do studentů a personálu školy došlo podle námětu cvičení ke zranění a úmrtí většího počtu osob.  
 
Cílem cvičení, které bylo provedeno v několika variantách, bylo ověřit postup a taktiku složek IZS při společném zásahu, zjistit rozsah a úroveň spolupráce zasahujících složek a ověřit činnost štábu velitele zásahu. Dalšími z cílů bylo také ověřit činnost posttraumatického intervenčního týmu, systém třídění velkého počtu zraněných a poskytování neodkladné přednemocniční péče.
 
Jednotky profesionálních hasičů centrální stanice Zlín a hasičů města Zlína měly po příjezdu na místo události a soustředění se v nástupních prostorech za úkol vybudování stanoviště pro třídění zraněných. Po zásahu policistů a zajištění budovy asistovali hasiči záchranářům s transportem zraněných osob do prostorů třídění. Část profesionálních hasičů musela ještě v počáteční fázi zásahu řešit fiktivní dopravní nehodu poblíž místa události.
 
Před třináctou hodinou bylo cvičení ukončeno a jednotky se vrátily na své stanice. K plnění úkolů cvičení byla vyčleněna tři zásahová vozidla a velitelský automobil. 
 
Dnešní cvičení bylo realizováno s finančním přispěním Zlínského kraje.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem