HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Středočeští hasiči zasahovali u vážné dopravní nehody na Sedlčansku

V pátek 8. února krátce před sedmou hodinou ranní byla na operační středisko středočeských hasičů nahlášena dopravní nehoda na silnici I/18 u obce Hrachov v okrese Příbram. 

K události poblíž Vesteckého mostu přes Vltavu vyjely profesionální jednotky ze stanic Příbram a Sedlčany. Při jízdě k nehodě Policie ČR upřesnila, že jde o kolizi nákladního automobilu a dodávky s přívěsem a jeden z řidičů zůstal ve vozidle zaklíněný.

Po příjezdu k nehodě hasiči zjistili, že po zadním nárazu jsou obě vozidla do sebe vražena. Nejprve tak museli nákladní automobil od dodávky odtlačit, teprve potom mohli začít s vyprošťováním, při kterém celou dobu spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou. Po úspěšném vyproštění si posádka sanitky převzala zraněného řidiče do své péče. Celkem byly při nehodě dvě osoby zraněny lehce a jedna těžce.

Dále bylo nutné zasypat uniklé provozní kapaliny sorbentem a provést protipožární opatření, které spočívalo v odpojení akumulátorů obou vozidel. Velitel zásahu nechal na místo povolat také silničáře, kteří pomohli s odklízením následků dopravní nehody.

Hlavní silnice ze Sedlčan do Příbrami byla po celou dobu zásahu uzavřena.

por. Bc. Tereza Fliegerová

tisková mluvčí

HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem