HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Středočeští hasiči pořádali kurz ke zvládání mimořádných situací

Oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení HZS Středočeského kraje připravilo ve dnech 22. a 23. října už třetí kurz „Technika ochrany obyvatelstva v jednotce SDH obce“. 

Cílem školení, které se uskutečnilo v areálu Školicího střediska a chemické laboratoře Kamenice v okrese Praha-východ, bylo připravit absolventy na řešení mimořádných událostí v obci.

Dvoudenního kurzu se zúčastnilo 26 členů jednotek SDH obcí z různých částí kraje, na které čekala nejdříve teoretická část, poté praktická příprava. Na tematicky zaměřených přednáškách byli dobrovolní hasiči seznámeni s přehledem základních právních předpisů, označováním chemických látek, problematikou dekontaminace a se základními opatřeními ochrany obyvatelstva, jako je například varování nebo evakuace. S velkým zájmem si frekventanti kurzu vyslechli i přednášky o povinnostech starosty obce při zvládání mimořádných a krizových situací, psychosociální pomoci a preventivně výchovně činnosti.

V praktické části jim hasiči předvedli materiální vybavení týlového a povodňového kontejneru, včetně manipulace při sundávání a nakládaní na nosič. Na závěr si všichni účastníci společně vyzkoušeli výstavbu části základny humanitární pomoci.

kpt. Ing. Hana Pinkasová Dejlová
oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem