HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Středočeští hasiči likvidovali během několika hodin další požár s pětimilionovou škodou

V pondělí 20. ledna šest minut před půlnocí přijala operátorka tísňové linky středočeských hasičů informaci o požáru osobního vozidla, které bylo zaparkované pod garážovým přístřeškem u rodinného domu v obci Červený Újezd v okrese Praha-západ. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální hasiče ze stanice Kladno a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Braškov, Unhošť a Úhonice. Další oznamovatelé upřesnili, že přístřešek je požárem zcela zasažen a plameny se rozšiřují na navazující rodinný dům. Proto velitel zásahu po dohodě s operačním důstojníkem rozhodl o vyhlášení druhého stupně požárního poplachu. Na místo tak vyrazily ještě jednotky HZS Beroun a SDH Drahelčice, Hostivice, Chyňava a Chýně.

První jednotka byla na místě už za šest minut od výjezdu ze své zbrojnice. Provedeným průzkumem bylo potvrzeno, že se požár rozšířil na přilehlou dvoupodlažní dřevostavbu. Hasiči za pomoci několika C proudů dostali požár asi za půl hodiny zcela pod kontrolu. Následovalo vyhledávání skrytých ohnisek pomocí termokamery a jejich dohašovaní, což trvalo takřka do druhé hodiny ranní, kdy došlo k první redukci zasahujících jednotek. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu ve 2.15 hodin s tím, že na místě zůstává dobrovolná jednotka Úhonice, která zajistí do ranních hodin dohlídku.

Objasněním příčiny vzniku požáru se zabývají vyšetřovatelé HZS Středočeského kraje, kteří budou ve vyšetřování pokračovat v úterý i za účasti kriminalistů. Přizvána byla i expertní skupina Technického ústavu požární ochrany Praha, která se na místo dostaví po ukončení vyšetřování požáru v Jesenici. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 5 milionů korun. Celá událost se obešla bez zranění. Po dobu zásahu držela pohotovost za kladenskou stanici pro případ dalšího výjezdu jednotka SDH Žilina.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem