HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Středeční zásahy hasičů

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

U převráceného kamionu ve Vysokém Mýtě zasahovali ve středu 22. května v 4.54 hodin profesionální hasiči. Řidiči jsme z kabiny pomohli pomocí nastavovacího žebříku. Kamion byl naložen více než 60 kusy palet s krmivem pro psy. Hasiči zjistili, že ze spodní nádrže do příkopu uniká nafta. K samotné nádrži se hasiči nedostali, a tak položili do příkopu, co nejblíž k nádrži sorpčního hada. Bylo nutné přeložit náklad. Řidič kamionu si na místo nechal povolat odtahovou službu.

K požáru osobního vozidla BMW vyjížděly ve středu 22. května v 8.59 hodin dvě jednotky hasičů. Automobil vzplál v České Třebové. Řidičce se při jízdě začalo kouřit z pod kapoty v motorové části vozu. Žena automobil odstavila a z vozu vystoupila i s asi pětiletým dítětem a ihned z automobilu vyšlehly plameny. Hasiči požár zlikvidovali v 9.36 hodin. Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který zjistil, že se s největší pravděpodobností jedná o technickou závadu na palivovém systému. Škoda na vozidle (rok výroby 2007) byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 50 tisíc korun.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice

Další kamion na boku skončil ve středu 22. května v dopoledních hodinách v Poběžovicích u Holic. Řidička kamionu vyvázla bez zranění. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Holic a Pardubic. Kamion byl plně naložen dřevem. Žádné provozní náplně z něj neunikaly. Přeložení nákladu a převrácení kamionu si provede specializovaná firma.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Požár OA Česká Třebová

Požár OA Česká Třebová 

Detailní náhled

Požár OA Česká Třebová1

Požár OA Česká Třebová1 

Detailní náhled

Požár OA Česká Třebová2

Požár OA Česká Třebová2 

Detailní náhled

Kamion Poběžovice

Kamion Poběžovice 

Detailní náhled

Kamion Poběžovice1

Kamion Poběžovice1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem