HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Střechu prodejny zapálily dráty přetržené padající májkou

(27.5.2017) Čtyři jednotky hasičů postupně vyjely k hlášenému požáru v části obce Pačlavice – Lhota na Kroměřížsku. 

V 19:01 hodin vyslal operační důstojník jednotku profesionálních hasičů ze stanice Morkovice – Slížany na místo hlášeného požáru střechy trafostanice. Jak ale po příjezdu na místo hasiči zjistili, požár zasáhl střechu objektu místní prodejny. Podle prvotních informací totiž místní občané káceli májku, která spadla na dráty elektrického vedení a přetrhla je. Vodiče, které byly stále pod napětím pak spadly na střechu objektu, kterou zapálily.

Vzhledem k situaci požádal velitel zásahu o vyslání dalších posilových jednotek. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze stanice Kroměříž s další cisternou a automobilním žebříkem a také dobrovolní hasiči z obcí  Pačlavice a Morkovice – Slížany.

Ještě než všechny povolané jednotky dorazily na místo, podařilo se zasahujícím hasičům dostat požár pod kontrolu a zabránit jeho rozšíření na celou střechu a další části objektu. Před konečnou likvidací, kterou velitel zásahu ohlásil v 20:10 hodin, hasiči zkontrolovali zasažené prostory termokamerou a pomocí motorové pily odřezali ohořelé trámy střešní konstrukce.

Okolnostmi vzniku požáru se bude zabývat vyšetřovatel hasičů s policisty. Výše vzniklé škody nebyla zatím stanovena.

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem