HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Střechu a část podkroví rodinného domu se hasičům podařilo zachránit

(8.7.2017) Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár v podkrovní místnosti rodinného domu v obci Nová Dědina na Kroměřížsku. 

Informaci o požáru rodinného domu přijali krajští hasiči ve Zlíně v 10:34 hodin. Spolu s jednotkou místních dobrovolných hasičů byli na místo události vysláni profesionální hasiči z Kroměříže a Otrokovic a dobrovolní hasiči z Kvasic.

Hasiči obou dobrovolných jednotek dorazili na místo jako první. Podle jejich upřesnění vycházel ze střechy rodinného domu kouř, plamenné hoření vidět nebylo. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že hoří část vybavení a uložených věcí v podkrovní místnosti. Hasiči vybaveni dýchací technikou plameny pomocí dvou útočných proudů srazili a požár rychle zlikvidovali. Současně s odvětráním vnitřních prostor domu přetlakovou ventilací hasiči podkrovní místnost vyklidili a celý prostor zkontrolovali termokamerou. Včasným oznámením a rychlou likvidací bylo zabráněno rozšíření požáru na další části podkroví a na střešní konstrukce domu.

Ve 12:00 hodin ohlásil velitel zásahu celkovou likvidaci požáru. Na místě byli k další dohlídce ponecháni místní hasiči, ostatní jednotky se vrátily zpět na své základny.

Požár jehož příčinou byla technická závada elektroinstalace osvětlení místnosti způsobil škodu ve výši asi 50.000 korun. Zásahem hasičů byl uchráněn další majetek v hodnotě jednoho milionu korun.

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem