HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Strakonickou silnici u Příbrami uzavřela tragická nehoda

Dopravní nehoda dvou osobních automobilů se zaklíněním zraněných osob na silnici č. 4 v katastru obce Milín byla středočeským hasičům ohlášena v pátek 12. června asi dvacet minut před 13. hodinou. 

K události, která se stala v lesním úseku strakonické silnice mezi koncem dálnice D4 a křižovatkou u Milína, spěchaly všechny základní složky IZS, operační středisko zdravotnické záchranné služby povolalo také vrtulník.

Velitel zásahu ze stanice Příbram po příjezdu na místo uvedl, že jde o čelní střet dvou osobních vozidel a účastníkem nehody je také dodávkový automobil. V jednom z osobních vozidel zůstaly po střetu uvězněny dvě osoby, které hasiči vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Společně s hasiči ze stanice Příbram, posádkami ZZS a hlídkami Policie ČR se na záchranných pracích podílela také jednotka hasičů podniku Správa železnic, která jela náhodou kolem se soupravou s vyprošťovacím tankem.

I přes maximální nasazení všech zúčastněných oba vyprošťovaní lidé svým těžkým zraněním na místě podlehli. Dva cestující z druhého vozidla posádky zdravotnické záchranné služby ošetřily a sanitkou převezly do příbramské nemocnice. Hasiči zajistili uniklé provozní kapaliny a před 16. hodinou přejížděli k další dopravní nehodě u nedaleké obce Háje.

Strakonická silnice musela být do pozdních odpoledních hodin kvůli vyšetřování zcela uzavřena, obousměrný odklon řídily policejní hlídky.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem