Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Startuje 8. ročník soutěže „Dávají za nás ruku do ohně“

11. 2. 2016 (Nicole Zaoralová) - U příležitosti Evropského dne tísňové linky 112 vyhlašuje MV–generální ředitelství HZS ČR již 8. ročník soutěže v rámci projektu „Dávají za nás ruku do ohně“. Soutěž je pod záštitou generálního ředitele HZS ČR brig. gen. Drahoslava Ryby a letos má název JAK SE HASILO PŘED 150 LETY aneb když nablýskané parní stroje vedly s ohněm líté boje. 

Pražský, brněnský a českobudějovický profesionální hasičský sbor pomáhá lidem již více jak 150 let. Proto letošní téma soutěže je zaměřeno do hasičské historie. Žánrem tohoto ročníku je komiks. Soutěžící tak budou muset propojit výtvarné nadání spolu se zajímavou myšlenkou a poutavým příběhem. To vše na téma boje s ohněm před 150 lety. Na ztvárnění myšlenky a zajímavou pointu mají autoři rozsah pouhých tří až pěti obrázků. Úkol to tedy bude nelehký. Z předcházejících ročníků ale víme, že děti ani tvořiví dospělí se žádného úkolu nezaleknou. Do minulého ročníku, kdy byl úkol napsat hasičskou pohádku, přišlo 205 příspěvků. Pohádková knížka, která byla z nejlepších pohádek poskládána, bude slavnostně pokřtěna letos v květnu.

Soutěží se v pěti kategoriích a opět je pamatováno i na tvořivé dospělé a profesionální i dobrovolné hasiče, kteří se velmi aktivně do soutěží zapojují.  Uzávěrka soutěže je 30. června 2016.  O vítězích rozhodne odborná porota a jejich slavnostní vyhlášení a ocenění proběhne již tradičně v rámci Zbirožského hasičského tatrování v sobotu 3. září 2016 v Expozici požární ochrany ve Zbirohu. Těšit se mohou na krásné ceny i zajímavé zážitky.

Podrobnosti k soutěži doc

Podrobnosti k soutěži pdf

Podrobnosti k soutěži png

Přihláška do soutěže 

Kontakt:
Tisková mluvčí
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová

MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420  950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

Hasičský komiks leták1.png

 

 

 

vytisknout  e-mailem