HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Stadion pro výcvik a požární sport v Hradci Králové dostane novou tribunu

Další etapa rekonstrukce stadionu by měla být hotova na podzim, finančně ji podpořil Královéhradecký kraj a město Hradec Králové. 

Memoriál JR a VM (1).jpgSportovce na stadionu pro výcvik a požární sport, který se nachází v Hradci Králové mezi ulicemi Brněnská, Botanická a 17. listopadu, nahradí na čas opět stavaři. HZS Královéhradeckého kraje zahájí počátkem května další etapu rekonstrukce sportoviště. „Během této etapy bude postavena nová tribuna, která vyroste v těsném sousedství současného zázemí a v jejích útrobách bude prostor pro skladování překážek. Dále se dokončí zpevněné plochy areálu a budou vybudovány i studny pro závlahu hřiště,“ popsal ředitel HZS Královéhradeckého kraje brig. gen. František Mencl. Staveniště si zhotovitel převezme v pondělí 4. 5. 2020, hotovo by mělo být nejpozději do 24 týdnů.

Náklady na tuto etapu rekonstrukce jsou asi 13,9 milionu korun. Akce je spolufinancována z finanční dotace Královéhradeckého kraje a města Hradec Králové, oba subjekty přispěly po čtyřech milionech korun. Zhotovitelem stavby je firma MATEX HK s.r.o.

HZS Královéhradeckého kraje začal za podpory města a kraje rekonstruovat stadion stadionu pro výcvik a požární sport v červenci 2015. Sportoviště dostalo za tu dobu parametry, které splňují přísné standardy pro konání soutěží republikového i mezinárodního formátu. V rámci přechozích etap byly například zrekonstruovány čtyřdráhová cvičná věž, komunikace, část zpevněných ploch a sportoviště. Klasická škvára byla na běžeckém oválu vyměněna za umělý povrch. Zrekonstruovány byly také všechny sítě na stadionu, areál byl odvodněn a vyměněna byla část oplocení, včetně nových vjezdových bran. Dále vzniklo zázemí nejen pro sportovce, ale také rozhodčí a zdravotníky.

Stadion slouží k výcviku profesionálních i dobrovolných hasičů, k dispozici je také příslušníkům Policie ČR, Armády ČR, případně studentům a žákům škol v okolí sportoviště. Pořádají se zde pravidelné soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů, mimo jiné je dějištěm jedné z nejstarších soutěží v požárním sportu v České republice – Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka v disciplínách požárního sportu.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje  

Odkazy do noveho okna

Memoriál JR a VM (1)

Memoriál JR a VM (1) 

Detailní náhled

Memoriál JR a VM (2)

Memoriál JR a VM (2) 

Detailní náhled

Stadion HZS KHK

Stadion HZS KHK 

Detailní náhled

podpis smlouvy Matex

podpis smlouvy Matex 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem