HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Srážka motocyklisty s automobilem skončila tragicky

Velitel hasičů na místě poskytl první psychickou pomoc dalším zasaženým osobám. 

   V sobotu 30.7. kolem čtvrté hodiny odpoledne došlo na silnici druhé třídy mezi Sedloňovem a Deštným v Orlických horách na Rychnovsku k tragické dopravní nehodě, při které vyhasl mladý lidský život.
   Dva motorkáři jeli na svých motocyklech ze Sedloňova směrem na Deštné. Při předjíždění traktoru jeden z nich nezvládl manévr a vjel přímo pod kola protijedoucího vozidla Škoda Octavia, ve kterém cestovali muž a žena. Zatímco oni vyvázli bez zranění, motocyklista utrpěl fatální zranění hlavy a tomu na místě podlehl.
   Přestože se na místo velmi rychle dostavili záchranáři Horské služby, profesionální hasiči z Dobrušky, jednotka sboru dobrovolných hasičů z Deštného v Orlických horách a také vrtulník Letecké záchranné služby, muži již nebylo pomoci a lékař u něj konstatoval smrt.
   Velitel hasičů na místo požadoval psychologa pro další přítomné fyzicky nezraněné osoby. Protože byla dosažitelnost psychologů bezpečnostních sborů omezená, rozhodl se nakonec první psychickou pomoc poskytnout sám, k čemuž ho mimo jiné opravňuje absolvovaný specializační kurz. Podpůrný rozhovor absolvoval jak s řidičem osobního vozidla a jeho spolujezdkyní, tak i s druhým nezraněným motocyklistou.
   Poté, co příslušníci policie nehodu zdokumentovali, asistovali hasiči při nakládání vraku motocyklu a provedli úklid vozovky. Provoz v místě nehody byl plně obnoven kolem osmé hodiny večer.


Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima (HZS Královéhradeckého kraje)
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Sedloňov1

Sedloňov1 

Detailní náhled

Sedloňov2

Sedloňov2 

Detailní náhled

Sedloňov3

Sedloňov3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem