HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sportovci se sjedou do Hradce Králové, koná se Memoriál Josefa Romportla a Vlastimila Málka

XLIV. ročník Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka v požárních disciplínách se koná ve čtvrtek 16. srpna 2018 na stadionu HZS Královéhradeckého kraje v Hradci Králové. 

Hasičský sportovní stadion v Hradci Králové u Orlice ožije disciplínami požárního sportu. Ve čtvrtek 16. srpna se zde koná XLIV. ročník Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka, ve kterém změří své síly závodníci a závodnice z řad profesionálních i dobrovolných hasičů.

Na sportovce čekají dvě disciplíny: výstup na cvičnou věž a běh na 100 metrů s překážkami. Pro ty nejlepší závodníky bude účast na memoriálu generálkou před letošním Mistrovstvím České republiky v požárním sportu, které se letos koná od 24. do 26. srpna 2018 v Liberci.

Časový průběh soutěže:
16. srpna 2018
08:00 – 09:30     Prezence, trénink – běh na 100 m s překážkami
                            Trénink – výstup do 4. podlaží cvičné věže
09:45 – 09:50     Nástup a zahájení soutěže
10:00 – 12:00     Soutěž v běhu na 100 m s překážkami muži a ženy
12:30 – 14:00     Soutěž ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže muži
14:00 – 15:00     Soutěž ve výstupu do 2. podlaží cvičné věže ženy
15:15 – 15:30     Vyhlášení výsledků obou disciplín

Memoriál pořádá Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje a Sportovní klub hasičů Královéhradeckého kraje za podpory Královéhradeckého kraje a Nadace ČEZ.

O Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka

V roce 1973 došlo k tragickému požáru v podniku Československé automobilové opravny v Hradci Králové, při kterém zahynuli dva zasahující hasiči, Josef Romportl a Vlastimil Málek. Tato smutná událost byla důvodem pro vznik Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka v disciplínách požárního sportu. Memoriál je dodnes trvalou vzpomínkou na spolupracovníky a kamarády, kteří při výkonu svého povolání obětovali své vlastní životy. První ročník se uskutečnil v roce 1975 a v současné době se jedná o druhou nejstarší soutěž pořádanou v České republice. Každoročně se na ni sjíždí ti nejlepší profesionální a dobrovolní hasiči nejen z České republiky, ale například i ze Slovenska.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Sport II

Sport II 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem