HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Spolupráce hasičů s Oblastní charitou Uherské Hradiště.

V pondělí 25. 5. 2015 navštívili hasiči ze stanice v Uherském Hradišti objekt Chráněného bydlení Ulita. 

Přednášky a besídky hasičů zaměřené na  tématiku požární prevence a chování při mimořádných událostech se netýkají jen dětí ve školních zařízeních nebo seniorů. Hasiči se dlouhodobě věnují také dětem a dospělým s fyzickým nebo mentálním postižením.
 
V pondělí 25. 5. 2015 navštívili profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště objekt Chráněného bydlení Ulita, jehož posláním je vytvářet prostor k získání a upevňování schopností a dovedností umožňujících začlenění do společnosti dospělým lidem s mentálním nebo kombinovaným postižením.
 
Svou přednášku hasiči zaměřili na tématiku vzniku požárů, jejich projevů, na komunikaci s operátory tísňových linek při oznámení události nebo na provedení evakuace zasaženého objektu. Součástí přednášky byla i ukázka výstroje hasičů a předvedení vyváděcí masky pro ochranu dýchacích cest. Nemalý zájem vzbudily i následné prezentace o hašení bytových požárů a vyhledávání, záchraně nebo transportu osob ohrožených požárem. Že přednáška všechny opravdu zaujala, svědčilo i množství dotazů, na které hasiči odpovídali. Nejednu informaci pak přednášející doplnili i o vlastní zkušenosti z konkrétních zásahů.
 
Podklady: Ing. Libor Bednařík
                 HZS Zl.kraje – stanice Uherské Hradiště
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem