HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Společný výcvik vybraných jednotek požární ochrany

31.10.2019 Cvičení formou taktického cvičení na téma mimořádné události s velkým počtem raněných a účastí polských profesionálních hasičů proběhlo ve středu v Harrachově. 

Silný vítr, vyvrácené stromy a v důsledku toho dopravní nehoda dvou autobusů. Velké množství zraněných cestujících, z nichž polovina hovoří pouze polsky. Tak vypadal scénář taktického cvičení, které se uskutečnilo ve středu 30. října v Harrachově.

Simulovaná dopravní nehoda dvou autobusů prověřila spolupráci jednotek požární ochrany (PO) při události takovéhoto rozsahu. Ošetřování a třídění raněných v podmínkách jednotek PO, řízení zásahu či komunikaci u zásahu s účastí jednotek PO polské strany, jen malý výčet úkolů, který na zasahující hasiče čekal. Celkem bylo do cvičení zapojeno osm jednotek PO a 50 figurantů. Uplatněny byly i jednotky PO předurčené pro plnění úkolů na úseku Ochrany obyvatelstva, které disponují specifickým vybavením pro zabezpečení týlu zásahu v souvislosti s událostmi značného rozsahu.

Cvičení se konalo v rámci projektu „Posílení bezpečnosti příhraničí v oblasti Jelenohorské kotliny, Jizerských hor a Krkonoš“, CZ.11.1.23/0.0/0.0/16_023/0000905, spolufinancovaného z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu příhraniční spolupráce Interreg V-A Česká Republika ‑ Polsko 2014 ‑ 2020.

Zúčastněné jednotky: HZS LK ‑ st. Tanvald, JSDHO Harrachov, JSDHO Rokytnice nad Jizerou, JSDHO Desná, JSDHO Rádlo, JSDHO Železný Brod - Těpeře, JRG KM PSP Jelenia Góra (PL)

Poděkování za pomoc při přípravě a organizaci cvičení patří všem 50 figurantům,  Oblastnímu spolku ČČK Jablonec nad Nisou za maskování figurantů, společnosti Bus Line za propůjčení autobusu a JSDHO Rádlo a JSDHO Železný brod - Těpeře za poskytnuté zázemí během příprav a průběhu cvičení.

vytisknout  e-mailem