HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Společné memorandum o spolupráci při rozsáhlých výpadcích elektrické energie

Na jednání Bezpečnostní rady Olomouckého kraje dne 6. 11. 2017 podepsali Olomoucký kraj, Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, ČEZ Distribuce, a.s. a E.ON Distribuce, a.s. Memorandum o spolupráci při zajištění připravenosti na rozsáhlé výpadky dodávky elektrické energie na území Olomouckého kraje. Jde o společný dokument upravující vzájemnou spolupráci při rozsáhlých výpadcích v zásobování elektrickou energií způsobených technickými závadami a mimořádnými událostmi. Hlavním cílem memoranda je zvýšit ochranu života, zdraví a majetku občanů Olomouckého kraje. 

Prvotním impulsem v této oblasti bylo cvičení složek integrovaného záchranného systému Power Outage, které proběhlo v roce 2015, a kde vyvstala potřeba použít elektrocentrálu, která je schopná v případě rozsáhlého výpadku elektrické energie zásobovat strategicky důležité objekty v kraji elektřinou. V našem kraji dosud takovéto energo centrum chybělo. Olomoucký kraj tehdy slíbil, že se pokusí je zajistit. V polovině října letošního roku Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje získal Kontejnerové energo centrum s dieselagregátem o výkonu 400 kVA. Mobilní záložní zdroj tak doplní kontejnerový systém HZS Olomouckého kraje. Dislokován zůstane na centrální požární stanici v Olomouci a bude k dispozici jako náhradní zdroj v případě větších výpadků elektrické energie pro využití v rámci celého Olomouckého kraje.

Signatáři svým podpisem společného memoranda završili několikaletou snahu zabezpečit dodávky elektrické energie pro občany Olomouckého kraje v případě rozsáhlých výpadků elektrické energie.

Odkazy do noveho okna

foto-brok

foto-brok 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem