HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soutěžící v požárním útoku ve Štěpánově se proplétali mezi kapkami deště

Ve čtvrtek 17. května se ve Štěpánově u Skutče uskutečnil další ročník soutěže v požárním útoku denních příslušníků a zaměstnanců HZS ČR. Tentokrát na závodníky nečekalo příliš přívětivé počasí, a i když po celou dobu závodu pršelo, závodníci měli skvělou náladu. Celkem soutěžilo 14 týmů z různých koutů České republiky – 10 týmů kategorie muži a 4 týmy kategorie ženy.

Soutěžní klání se osobně zúčastnil i genmjr. Ing. Drahoslav Ryba, generální ředitel HZS ČR, který nejen že povzbudil závodníky, ale dokonce sám soutěžil. Do Štěpánova přijel i brig. gen. Ing. Miroslav Kvasnička, krajský ředitel profesionálních hasičů i jeho náměstek plk. Mgr. Aleš Černohorský, kteří popřáli všem týmům dobré výsledky a průběh soutěže bez zranění. Podpořit soutěžní družstva přišli i starosta města Skuteč Pavel Bezděk i starosta SDH Štěpánov Ivan Vtípil a další představitelé SDH. O vynikající komentování se postaral hasič tělem i duší Bohuslav Šulc starší ze Seče.

Letošního ročníku se za Pardubický kraj účastnila opět dvě družstva z krajského ředitelství HZS Pardubického kraje. Obě družstva z pardubického ředitelství hasičského záchranného sboru si přivezla medaili. Ženy stříbrnou a muži zlatou.

V ženském družstvu o stříbro bojovaly tyto příslušnice HZS Pardubického kraje: Barbora Kubínová, Petra Čaloudová, Lucie Marčíková, Pavla Vtípilová, Gabriela Kopřivová, Tereza Chrbolková.

Pardubické mužstvo bylo ve složení Vítězslav Felcman, Pavel Bér, Vratislav Černovský, Pavel Vtípil, Tomáš Kubín, Martin Vojta a Tomáš Jirout.

Za krásné umístění družstvům gratulujeme!

Poděkování patří partnerům soutěže:

Moras Moravany, ADA-Podlesí Holice, Hastex-Haspr, Hypermarket Globus Pardubice, Paramo, Pivovar Pernštejn, Cerea, Zdeněk Meliš, TOP centrum,  OSH Pardubice, SDH Slepotice, Kamenictví Kůrka, město Skuteč,

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem