HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soutěž ve výstupu do IV.podlaží cvičné věže „Ostravská věž 2016“ zná své vítěze

V pátek 27.5.2016 se v moderním hasičském areálu stanice HZS MSK v Porubě konala soutěž ve výstupu do IV. podlaží cvičné věže nazvaná „Ostravská věž 2016“.

Za příznivého počasí se sešli závodníci na tradiční soutěži ve výstupu na cvičnou hasičskou věž s pomocí žebříku. Zúčastnili se hasiči z řad českých profesionálních a dobrovolných sborů, hosty byli i hasiči z Hasičského a záchranného zboru Slovenské republiky. Celkem soutěž absolvovalo 87 hasičů.

Závod probíhal vícekolově, bez rozdílu věku. Nejprve se konalo základní kolo, na základě jehož výsledků postoupilo 8 nejlepších závodníků do dvou semifinálových rozběhů. Nejlepší 4 hasiči se pak probojovali do finále. Zde se utkali Karel Ryl (HZS Moravskoslezského kraje), Jaroslav Žitný (HZS Olomouckého kraje), Václav Novotný (HZS Královéhradeckého kraje) a Jakub Pěkný (HZS Ústeckého kraje).

Finále nejlépe zvládl a v celé soutěži „Ostravská věž 2016“ zvítězil v čase 13,66 sekundy reprezentant domácího HZS Moravskoslezského kraje Karel Ryl. Druhé místo obsadil časem 14,77 sekundy Jaroslav Žitný z HZS Olomouckého kraje, třetí místo pak v čase 15,03 sekundy opanoval Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje a na čtvrtém místě soutěž dokončil časem 16,03 sekundy Václav Novotný z HZS Královéhradeckého kraje.

Nejlepším „veteránem“ byl vyhlášen Jaroslav Žitný z HZS Olomouckého kraje, druhý pak skončil Jan Hopp z HZS Hl. m. Prahy a třetím nejlepším „veteránem“ byl Lukáš Hons z HZS kraje Vysočina.

kpt. Ing. Petr Holub

zastupující tiskový mluvčí

HZS Moravskoslezského kraje

 

vytisknout  e-mailem