HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sobotní požáry porostů

Během soboty 21. července hasiči likvidovali sedm požárů porostů. V pěti případech se jednalo o požár trávy a ve dvou případech o požáry lesů.

V Hrochově Týnci hořela tráva na rozloze 1x2m. Tráva hořela i na Orlickoústecku, přesněji v Dolní Lipce kolem kolejiště o délce zhruba 30 m. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů. Z tohoto požáru hasiči přejížděli k dalšímu požáru trávy u železniční trati v Dolní Lipce. Jednalo se o rozlohu přibližně 80x10m. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů. V Malé Moravě opět u železniční trati hořela tráva. Hasiči požár zlikvidovali během několika minut. U těchto případů požáry vznikly s největší pravděpodobností od projíždějícího parního vlaku.

Hasiči v sobotu odpoledne vyjížděli také do Slatiňan, kde hořel les zhruba 400 metrů od rybníka. Hasiči museli natáhnout dvojité vedení o délce zhruba 150 m do kopce, protože se hasiči přes cyklostezku s těžkou technikou nedostali. Jednalo se o rozlohu přibližně 30 m2. Škoda byla předběžně vyčíslena na 5 tisíc korun.

Hasiči z Pardubic zasahovali u Kunětic, kde hořel les. Plameny tady spolykaly porost o rozloze 15-20 m2.

Hořící trávu hasili hasiči také v ulici Za Drahou v Ústí nad Orlicí. Požár s největší pravděpodobností opět způsobil projíždějící vlak.

Příčiny vzniku požárů vyšetřují vyšetřovatelé na jednotlivých územních odborech. Škoda vznikla pouze u požáru ve Slatiňanech.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár porostu

požár porostu 

Detailní náhled

požár porostu1

požár porostu1 

Detailní náhled

požár porostu2

požár porostu2 

Detailní náhled

požár porostu3

požár porostu3 

Detailní náhled

požár porostu4

požár porostu4 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem