HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sobota ve jménu železničních neštěstí

DI_podchod.jpgPREVENTIVNÍ KAMPAŇ DRÁŽNÍ INSPEKCE Sobota 14. října 2017 znamenala pro Plzeňský kraj sérii železničních nehod. Na Hlavním nádraží v Plzni srazilo Pendolino šestiletou holčičku, na Hlavním nádraží v Klatovech zemřela seniorka, když se snažila vystoupit z rozjíždějícího se vlaku a v Plzni Koterově si smrt našla další oběť.

Před půl jednou odpoledne zasahovali hasiči SŽDC v Plzni na Hlavním nádraží, kde Pendolino srazilo šestiletou holčičku při přecházení přes koleje. První pomoc dívce poskytli svědci nehody, díky jejich rychlým reakcím holčička vyvázla s lehkým poraněním. Hasiči pomohli ZZS dívku ošetřit a přenést do sanitky.

Po půl jedné odpoledne operační středisko vyhlásilo poplach hasičům na stanici v Klatovech a vyslalo je i jednotku SŽDC Plzeň na klatovské Hlavní nádraží záchránit život ženě, která asi 50 metrů od nástupiště vystoupila z rozjíždějícího se vlaku jedoucího směrem na Železnou Rudu. U paní se nalezla zakoupená jízdenku do Plzně. Hasiči asistovali ZZS při resuscitaci. Bohužel resuscitace nebyla úspěšná a paní zraněním podlehla. 

Necelých 30 minut před půlnocí vyjeli v Plzni hasiči z PS Slovany a SŽDC do Koterova. Na trati č. 190 srazil muže osobní vlak. Utrpěl rozsáhlá devastující poranění, která neměl šanci přežít. Ve vlaku cestovalo 15 osob, kterým hasiči pomohli přestoupit do náhradního autobusu. Evakuace vzhledem k pokročilým nočním hodinám a terénu byla pro všechny náročná.  

vytisknout  e-mailem