HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sníh pro hasiče neznamenal jen odklízení spadaných stromů

Kromě stovek výjezdů spojených s odstraňováním popadaných stromů ze silnic a železnic, zasahovali hasiči na jihočeských silnicích také u téměř dvou desítek dopravních nehod. 

V neděli (3. února) v našich statistikách evidujeme "pouze" čtyři nehody, a to u Jenína, v Protivíně, Újezdci a Velkých Nepodřicích. Všechny tyto nehody se obešly bez zranění. Hasiči pomáhali s vyprošťováním havarovaných aut, která sjela ze zledovatělých silnic, z příkopů zpět na vozovky.

Pondělí (4. února) byly nehody na silnicích v Jihočeském kraji častější. Hasiči, profesionální často ve spolupráci s dobrovolnými, byli vysláni celkem ke 14 nehodám. Ve čtyřech případech (v Benešově nad Černou, Radošovicích, Hubenově a Petříkově) jednotky pomáhly s vyproštěním sypačů nebo traktorů SÚS. Třikrát (u Dynína, ve Strakonicích a u Sedlečka) hasiči museli vyprošťovat kamióny, které vždy částečně sjely svými návěsy z kluzkých silnic do příkopů. U Políkna hasiči zasahovali u autobusu, který zapadnul do příkopu. Hasiči pomohli s evakuací 28 osob (většinou dětí) z autobusu ven. Nikdo z nich, nikdo u výše uvedených nehod a ani nikdo u dalších čtyř nehod osobních aut nebyl zraněn.
Čtyři zraněné osoby si pak vyžádal navečerní střet dvou osobních aut u Němčic a jedna osoba pak utrpěla zranění při nehodě na dálnici D3 u Stoklasné Lhoty, kde se večer srazila dodávka s osobním autem.

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda NA, Sedlečko - 4. 2. 2019 (1)

Dopravní nehoda NA, Sedlečko - 4. 2. 201... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda NA, Sedlečko - 4. 2. 2019 (3)

Dopravní nehoda NA, Sedlečko - 4. 2. 201... 

Detailní náhled

Dopravní nehoda NA, Sedlečko - 4. 2. 2019 (2)

Dopravní nehoda NA, Sedlečko - 4. 2. 201... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem