HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sníh a zase sníh

Hasiči další den a noc odstraňovali následky kolizí na silnicích Pardubického kraje. Od čtvrteční 17 hodiny do páteční 10 hodiny dopolední zasahovali hasiči u 26 událostí v souvislosti se sněhovou nadílkou. Stále na plno pracují v terénu výjezdoví hasiči a v plném nasazení jsou i příslušníci operačního a informačního střediska hasičů v Pardubicích.

A opět vybíráme ze zásahů: například v Desné hasiči vyprošťovali kamion, který skončil s návěsem v příkopu. S vyproštěním musela pomoci těžká technika. V Liboměřicích vytahovali hasiči autobus ze závěje. Během několika minut byl autobus vyproštěn. Ve Vranové Lhotě skončil nákladní automobil v příkopu. Nasazeny byly řetězy a vozidlo bylo následně vytaženo i za pomoci odtahové služby. Hasiči ještě dohlédli, zda nákladní automobil vyjede kopec a pak se vrátili zpět na základnu. V Sezemicích skončilo auto na boku a v příkopu. Při kolizi došlo k poškození betonového sloupku. Hrozivě vypadající nehoda se obešla bez zranění.

Ve Vortové naopak hasiči odstraňovali spadlý strom, který tvořil překážku silničního provozu. Po jeho odstranění hasiči ještě cestou zpět museli zlikvidovat spadlou větev u Hamrů. Popelářský vůz musel být vytažen v Litomyšli poté, co zadními koly skončil v příkopu. Na zledovatělé vozovce měli s vyproštěním problém i samotní hasiči. Nakonec se ale podařilo vůz vyprostit.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Liboměřice

Liboměřice 

Detailní náhled

Vranová Lhota

Vranová Lhota 

Detailní náhled

Sezemice

Sezemice 

Detailní náhled

Vortová strom

Vortová strom 

Detailní náhled

Litomyšl

Litomyšl 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem