HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sněhová nadílka s sebou přinesla větší počet dopravních nehod

V sobotu 4. prosince se téměř všichni Středočeši probudili do bílého rána. V souvislosti s novou sněhovou pokrývkou zaznamenali hasiči v tomto kraji zvýšený počet výjezdů k dopravním nehodám. 

První ranní nehodu zaznamenali hasiči ve Středočeském kraji v Kladně a to krátce po páté hodině. Zde došlo v Rakovnické ulici k proražení olejové vany při najetí osobního automobilu na přejezdový můstek. Událost se obešla bez zranění, hasiči museli pouze zasypat uniklé provozní látky sorbentem.

Další výjezdy napříč krajem na sebe nenechaly dlouho čekat. Některé z nich se obešly bez zranění a došlo při nich pouze k poškození karosérií vozidel. Celkem od rána zasahovali středočeští hasiči u 20 dopravních nehod.

Vážněji už vypadala situace u dopravní nehody autobusu na křižovatce mezi obcemi Sulice a Křížkový Újezdec v okrese Praha-východ. Zde autobus sjel částečně do příkopu a zůstal nebezpečně nakloněný a hrozilo jeho převrácení. Řidič se sám nedokázal dostat z vozidla ven a tak přivolaní hasiči museli nejprve zajistit autobus proti dalšímu pohybu za pomoci navijáku z cisternové automobilové stříkačky. Silnice byla v tomto místě silně namrzlá, proto byla ke spolupráci přizvána Správa a údržba silnic. Po zajištění vozidla se podařilo řidiče z autobusu vyprostit bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Tragicky skončila dopravní nehoda u Lišan na Rakovnicku. Zde se před polednem střetly dva osobní automobily a po nárazu zůstaly ve vozidlech zaklíněné osoby. Profesionální hasiči ze stanice Rakovník museli tyto osoby z automobilů vyprostit za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení. Přes veškerou snahu všech záchranářů jedna osoba svým zraněním na místě podlehla, další byla transportována letecky do Fakultní nemocnice Motol. Poslední zraněnou osobu transportovala zdravotnická záchranná služba do nemocnice v Kladně pozemní cestou sanitkou.

K další nehodě s vyproštěním vyjeli slánští a kralupští profesionální hasiči na silnici mezi Nabdínem a Černucí na Kladensku. Osobní automobil zde sjel do příkopu, převrátil se na střechu a osoba, která zůstala uvězněna uvnitř, se sama nedokázala dostat ven. Pomoct jí museli až přivolaní hasiči, kteří vozidlo nejprve zajistili stabilizačními tyčemi a následně osobu za pomoci páteřové desky dostali z vozidla a předali ji do péče zdravotnické záchranné službě.    

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - sobotní dopravní nehody

001 - sobotní dopravní nehody 

Detailní náhled

002 - sobotní dopravní nehody

002 - sobotní dopravní nehody 

Detailní náhled

003 - sobotní dopravní nehody

003 - sobotní dopravní nehody 

Detailní náhled

004 - sobotní dopravní nehody

004 - sobotní dopravní nehody 

Detailní náhled

005 - sobotní dopravní nehody

005 - sobotní dopravní nehody 

Detailní náhled

006 - sobotní dopravní nehody

006 - sobotní dopravní nehody 

Detailní náhled

007 - sobotní dopravní nehody

007 - sobotní dopravní nehody 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem