HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Smrtí dvou řidičů skončil tragický požár dvou nákladních vozidel

SAZENÁ - K požáru dvou nákladních vozidel na silnici I/16 vyjížděly jednotky profesionálních hasičů ze stanice v Mělníku a Kralupech nad Vltavou. Byla také povolána jednotka dobrovolných hasičů z Velvar. K požáru nákladních vozidel došlo po jejich vzájemném střetu. Ani přes rychlý zásah hasičů se však nepodařilo zachránit životy řidičů. 

Vzájemný střet dvou nákladních vozidel poznamenal následný tragický požár. V době příjezdu první jednotky na místo byl již požár v plném rozsahu na kabinách obou nákladních vozidel. Na místě hořely pneumatiky, pohonné hmoty, plasty a další materiál. Během krátké doby se na místo sjíždí šest hasičských cisteren. Je prováděno postupné hašení pomocí těžké pěny.

Hasiči svůj zásah prvotně soustředí na kabiny havarovaných vozidel. Je prováděn průzkum termokamerou. Požár však dosahuje takové intenzity, že přežití osob v kabinách vozidel je prakticky vyloučené. Na místo s hasiči taktéž přijíždí zdravotnická záchranná služba z Kralup n.Vlt. a přilétá vrtulník letecké záchranné služby z Prahy.

Hasiče při požáru ohrožují žárem vybuchující pneumatiky nákladních vozidel.

Po likvidaci požáru však hasiči nalézají na místě události dvě mrtvá těla. Lékařka záchranné služby již, bohužel, jen může konstatovat smrt.

Co bylo příčinou tragické dopravní nehody nyní šetří kladenští policisté. Na místě také pracuje vyšetřovatel hasičů, který se bude snažit odpovědět na otázku proč došlo k následnému požáru.

Po likvidaci požárů vyjíždí z místa události mělnická jednotka k požáru rodinného domu v Mělnickém Vtelně.

Hasiči poté zajišťují přečerpání zbylé nafty z nádrží do náhradních barelů.

Silnice I/16 je v tuto chvíli zcela uzavřena a uzavírka ještě potrvá minimálně do pozdních odpoledních hodin. Nyní bude třeba oba havarované nákladní automobily vyprostit a odtáhnout. Na místě poté bude ještě pracovat firma Dekonta, která zajistí odtěžení kontaminované zeminy od nafty a olejů.

 Foto: nprap. Michal Kuzmeniuk

mjr. Ing. Jan Hadrbolec
ÚO Mělník
 

Odkazy do noveho okna

P4133054_web

P4133054_web 

Detailní náhled

P4133055_web

P4133055_web 

Detailní náhled

P4133059_web

P4133059_web 

Detailní náhled

P4133069_web

P4133069_web 

Detailní náhled

Požár dvou nákladních vozidel

Požár dvou nákladních vozidel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem