Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Slezská Harta 2011 - 14.6.

Čtyřčlenný tým profesionálních hasičů z polského Prudniku zvítězil v úterý 14.6.2011 na prestižní soutěži vodních záchranných služeb Slezská Harta 2011 na stejnojmenném vodním díle (okres Bruntál). Ve 13. ročníku soutěže porazil se 101 body za osm absolvovaných disciplín tým profesionálních hasičů z Přerova (HZS Olomouckého kraje) s 96 body, bronzoví skončili dobrovolní hasiči z Krnova (okres Bruntál), když měli jen o bodík méně.  

Adresa: http://youtu.be/yxA2iz6nC_E
 

Tým profesionálních hasičů z Krnova (HZS Moravskoslezského kraje) skončil čtvrtý, pátý tým HZS z Olomouce. Do soutěže se zapojilo 29 týmů, Prudnik byl jediný zahraniční tým v této soutěži a v posledních letech se soutěže pravidelně účastní.

Ve druhé - mezinárodní soutěži WASAR týmů (water search and rescue), kam bylo nasazeno 12 kvalitních týmů (11 HZS MSK, 1 Velká Británie), se nakonec výsledky nevyhlašovaly, jejich činnost na vodě byla považována za mezinárodní výcvik.

Námětem soutěže se základním časovým limitem 50 minut bylazáchrana osob z vodní hladiny, poskytnutí první pomoci a transport pomocí motorového člunu, včetně zvládnutí techniky jízdy s motorovým člunem. Přirozenou součástí bylo i letos předávání záchranářských zkušeností mezi jednotlivými týmy.

vytisknout  e-mailem