HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Slavnostní zařazení kladenského RZA do výjezdu

V úterý 27. ledna 2015 od 13:00 hodin proběhlo na stanici Kladno slavnostní zařazení nové požární techniky do výjezdu. 

Novým vozidlem kladenských hasičů je rychlý zásahový automobil - speciální vůz k zásahům u dopravních nehod a k požárům dopravních prostředků, který na konci roku 2014 dodala firma Hagemann a.s. z Opavy.

Vozidlo je postaveno na podvozku 3,5 t dodávkového automobilu VW Transporter T5 4x4 se speciální zástavbou - vysokotlakým hasicím zařízením o objemu nádrže 150 l a technickými prostředky pro řešení následků dopravních nehod. Z věcných prostředků požární ochrany jde zejména o:
• kompletní hydraulickou vyprošťovací sadu WEBER Hydraulik složenou z kompaktního agregátu, rozpínacího nástroje, nůžek, teleskopického válce, střihače pedálů a řetězových úvazků,
• sadu 4 pneumatických zvedacích vaků SAVA se zdvihem až 40 t, ovládací armaturou a tlakovou lahví 30 MPa / 6,8 l,
• zdravotnické vybavení v batohu, sadu krčních fixačních límců, transportní nosítka a vakuová nosítka,
• prostředky pro likvidaci úniků nebezpečných látek a olejových havárií - záchytné nádoby, sypký sorbent, sorpční čtverce.

Třímístné vozidlo je poháněno dieselovým motorem o zdvihovém objemu 1968 cm3 s výkonem 132 kW, je vybaveno pohonem 4x4, sedmistupňovou automatickou převodovkou a prvky aktivní i pasivní bezpečnosti. Stabilní jízdní vlastnosti plně naloženého vozidla zajišťuje vzduchové pérování Goldschmitt na obou nápravách.

Slavnostní akce, na které všechny přítomné přivítal ředitel Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje plk. Ing. Miloslav Svatoš, se zúčastnili zástupci základních složek integrovaného záchranného systému, Statutárního města Kladna a společností, které se podílely na rozvoji požární ochrany a IZS na území města.

plk. Ing. Tomáš Hradil
ředitel ÚO Kladno
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem