HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Slavnostní předání nové zásahové techniky

Dne 25. června 2013 proběhne od 10 hodin na stanici v Českých Budějovicích na Pražské třídě slavnostní předání nové zásahové techniky určené pro výjezdové jednotky HZS Jihočeského kraje.  

Nákup nové výjezdové techniky byl realizován z finančního daru Nadace ČEZ, která svoji podporu zaměřuje mimo jiné i na oblast ochrany lidského zdraví, ochrany kulturních památek a na celkový rozvoj občanské společnosti. Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje za finanční prostředky pořídil nový zásahový vůz, který zrychlí a zkvalitní zásahy a řešení mimořádných událostí.
Na slavnostní akci byli pozváni hejtman Jihočeského kraje Mgr. Jiří Zimola, generální ředitel HZS České republiky plk. Ing. Drahoslav Ryba, ředitelé složek integrovaného záchranného systému Jihočeského kraje a v neposlední řadě generální ředitel firmy ČEZ, a. s. Ing. Daniel Beneš, MBA, ředitel Jaderné elektrárny Temelín Ing. Miloš Štěpanovský, z Nadace ČEZ Mgr. Ondřej Šuch a Mgr. Dalibor Carda, starosta města Český Krumlov, kde  bude nový zásahový vůz dislokován.
„Vážíme si Nadace ČEZ jako významného partnera bezpečnosti regionu“, říká ředitel Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje plk. Ing. Lubomír Bureš.
„Nákup nové zásahové techniky určené pro výjezdové jednotky HZS Jihočeského kraje je dokladem toho, že rámcová smlouva o spolupráci mezi Jihočeský krajem a společností ČEZ, navzdory účelové kritice některých zástupců politických stran či hnutí v Jihočeském kraji, funguje dobře. Bezpečnost obyvatel a návštěvníků regionu je pro kraj prioritou, která se daří naplňovat. Přál bych všem, aby nové vozidlo dobře sloužilo ale zároveň, aby bylo potřeba co nejméně,“ řek hejtman Jihočeského kraje Mgr. Jiří Zimola.
 
Popis nového zásahového automobilu:
Zásahový požární automobil technický je vyroben na podvozku Iveco Daily lehké hmotnostní třídy (do 7 490 kg) s konfigurací podvozku 4x4. Vůz je určený k provozu na zpevněných komunikacích a částečně i mimo zpevněné komunikace. Výrobcem nástavby vozidla je podle technické specifikace HZS Jihočeského kraje firma SAP spol. s r.o., jež sídlí v Lokti.
Požární automobil je určen pro technické zásahy (zásahy u dopravních nehod, otevírání bytů, odstraňování překážek, likvidace úniku ropných a chemických látek apod.) a podporu zasahujících jednotek PO (dovoz náhradních tlakových lahví k dýchacím přístrojům, dovoz sorbentů apod.).
Vybavení vozidla technickými a věcnými prostředky PO (např. dýchací přístroje, termokamera, měřič přítomnosti nebezpečných chemických látek a výbušného prostředí, hydraulické vyprošťovací vaky, zdvihací vaky, elektrocentrála,…) a případné úpravy podvozku a nástavby (např. vyprošťovací naviják v přední části vozidla, variabilita části prostoru požární nástavby, hydraulická zdvihací plošina,…) odpovídají typům zásahů u mimořádných událostí, u kterých bude tento vůz zasahovat.
 
 

vytisknout  e-mailem