HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Škoda po požáru v kuchyni činí desítky tisíc

Kouř vycházející z bytu panelového domu na Lidické třídě v Českých Budějovicích nahlásila krátce po poledni na tísňovou linku 112 jedna z obyvatelek domu.  

Operační důstojníci, kteří neznali rozsah možného požáru, na místo vyslali osádky dvou cisteren a automobilové plošiny českobudějovických profesionálních hasičů. Když hasiči přijeli na místo, průzkumem zjistili, že požár v kuchyňské linky v bytě byl již uhašen. Požár se obešel bez zranění, vzniklá škoda na zařízení bytu se však vyšplhala na 50 000,-. Zasahující hasiči provedli kontrolu řádného uhašení a zakouřený byt odvětrali.
 
Takzvané „kuchyňské“ požáry jsou relativně častým důvodem výjezdů našich hasičů. Lidé bývají často neopatrní při přípravě jídla, mívají v blízkosti sporáků položené předměty z hořlavých materiálů, papírové ubrousky nebo utěrky. Bývají neopatrní, od vaření odcházejí, časté jsou i případy, kdy lidé zapomenou, že vaří či ohřívají jídlo, nebo dokonce usnou.
V momentě, kdy už se potraviny při vaření vznítí, okamžitě vypněte sporák. Požár v žádném případě nehaste vodou. Použijte raději utěrku či mokrý hadr nebo požár uduste pokličkou. Důležité je zamezit přístupu kyslíku. Co Vám může také pomoci, jsou malé hasicí přístroje, které může mít každý z nás v kuchyni připravený.
Odkazy do noveho okna

1 Požár kuchyně, České Budějovice - 30. 1. 2015 (1)

1 Požár kuchyně, České Budějovice - 30. ... 

Detailní náhled

2 Požár kuchyně, České Budějovice - 30. 1. 2015 (2)

2 Požár kuchyně, České Budějovice - 30. ... 

Detailní náhled

3 Požár kuchyně, České Budějovice - 30. 1. 2015 (3)

3 Požár kuchyně, České Budějovice - 30. ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem