HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Škoda po požáru rozvodové skříně přesáhla milion korun

(17.7. 2018) Po nočním požáru rozvodové skříně museli zaměstnanci k dalšímu provozu čističky odpadních vod použít náhradní agregát. 

K požáru byla operačním důstojníkem vyslána jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště a dobrovolní hasiči z Kunovic. Obě jednotky o půl druhé ráno vyjely do Kunovic na Uherskohradišťsku, kde se na ulici U Kunovského lesa nachází místní čistička odpadních vod.

Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že hoří v budově rozvodny. Vnitřní prostor byl silně zakouřen. Hasiči v dýchací technice k uhašení požáru použili sněhový hasící prostředek. Následně vyvětrali prostor budovy přetlakovým ventilátorem.  Požárem byl zničen jeden blok rozvodových skříní.

Na místo se dostavil i zaměstnanec společnosti, který si místo události převzal s tím, že v dnešních dopoledních hodinách přijede na místo události vyšetřovatel hasičů.

Vyšetřovatel příčin požáru dnes dopoledne provedl ohledání místa události, vyloučil cizí zavinění a jako příčinu požáru stanovil technickou závadu na elektroinstalaci. Způsobená škoda se vyšplhala na 1 milion 200 tisíc korun.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem