HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Silné bouřky v kraji a dva noční požáry osobních automobilů

V pátek v podvečer se začala naplňovat výstraha Českého hydrometeorologického ústavu na silné bouřky, které přecházely přes území Středočeského kraje. Ty s sebou přinesly zvýšený počet událostí, především technického rázu. 

Od osmnácté hodiny začaly přibývat události spojené s bouřkami. Nejčastěji šlo o popadané stromy na pozemní komunikace (49), odstranění nebezpečných stavů, do kterých spadá například odstraňování stromů a větví nakloněných nad pozemní komunikace nebo nemovitosti (8) a jedno čerpání vody z níže položených prostor. Nejvíce zasaženým územím byly okresy Praha-východ (34) a Benešovsko (17).

K popadaným drátům přes brněnskou dálnici D1 na úrovni obce Všechromy vyjela říčanská profesionální jednotka ve čtvrt na devět večer. Dráty elektrického vedení zde spadly přes oba směry dálnice a ta musela být zcela uzavřená. Na místo zamířili také pracovníci rozvodných závodů a Střediska správy a údržby dálnic. Hasiči ve spolupráci se pracovníky Střediska správy a údržby dálnic rozřezali a odstranili středová svodidla, aby mohla odjet vozidla z obou směrů. Dálnice byla několik hodin pro veškerou dopravu zcela uzavřena.

K požáru osobního automobilu v Hřiměždicích na Příbramsku vyjeli profesionální hasiči z Dobříše a Příbrami a dobrovolní hasiči z Hřiměždic necelých dvacet minut před půlnocí. Při příjezdu jednotek k události byla přední část vozidla požárem zcela zasažena. Hasiči k likvidaci plamenného hoření nasadili vysokotlaký vodní proud. Krátce po půlnoci se jim podařilo dostat požár pod kontrolu a byla nahlášena jeho lokalizace. Za další hodinu byl zcela zlikvidován. Škoda byla předběžně vyčíslena na čtyři a půl milionu korun. Příčinou požáru se kromě hasičského vyšetřovatele budou v dopoledních hodinách zabývat experti z Technického ústavu požární ochrany v Praze.

K druhému nahlášenému požáru osobního automobilu vyjeli v půl třetí v noci do Levína na Berounsku profesionální hasiči z Berouna spolu s dobrovolnou jednotkou obce Králův Dvůr. Už při ohlášení události oznamovatel uvedl, že vozidlo je celé v plamenech. To potvrdila provedeným průzkumem první jednotka, která dojela na místo. Hasiči k likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Pár minut po třetí hodině ranní byl požár lokalizován a za další necelou hodinu zcela zlikvidován. Zde byla škoda předběžně vyčíslena na 1,3 milionu korun. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

ppor. Ing. Jan Sýkora, DiS.
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - požár osobního automobilu Hřiměždice

001 - požár osobního automobilu Hřiměždi... 

Detailní náhled

002 - požár osobního automobilu Levín

002 - požár osobního automobilu Levín 

Detailní náhled

003 - požár osobního automobilu Levín

003 - požár osobního automobilu Levín 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem