HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Setkání bývalých zaměstnanců HZS hl. m. Prahy

Byly tomu dva, skoro tři roky, kdy jsme naše bývalé kolegy mohli vidět a zjistit, jak se jim daří v jejich navazující etapě po životě u HZS hl. m. Prahy. Těžké covidové období, které nás všechny rozdělilo a nedovolovalo nám se společně setkat, bylo dlouhé. O to krásnější okamžiky jsme zažili na letošním setkání dne 8. prosince 2022, které mělo hned několik nových aspektů.

Besídka_073 (1).jpg

Prvním byla změna místa konání. Hasičská stanice v Holešovicích byla pro letošek zázemím tohoto setkání. Bývalí zaměstnanci tak měli možnost se podívat po nově vybudovaných prostorech a pro některé to musela být opravdu nebývalá podívaná od dob původní stanice, která byla postavena ve 40. letech 20. století.

Úvodním slovem přivítal všechny zúčastněné ředitel HZS hl. m. Prahy brig. gen. Ing. Luděk Prudil, který pozval účastníky na komentované prohlídky nové hasičské stanice, a rovněž na prohlídku nejnovější pražské hasičské techniky včetně ukázek.

Celkem se akce zúčastnilo 143 bývalých zaměstnanců a ve spojení se sloužícími příslušníky, vedením sboru a zaměstnanci sboru se na místě protočilo až 200 osob. Pro naše bývalé kolegy bylo připraveno pohoštění a ukázka historických i novodobých fotografií.

Nejdůležitějším aspektem ale bylo společné setkání. Bylo až dojemné vidět, jak se všem tvoří úsměv na rtech po každém vkročení nově příchozího kolegy do dveří hasičské stanice, radostné chvíle a objetí střídaly dlouhé a zaujaté debaty. Rovněž bylo příjemné sledovat, jak fungovalo vzájemné propojení současné a bývalé generace hasičů a hasiček.

Děkujeme všem, kteří dorazili a potěšili nás svou přítomností. Zároveň velké poděkování patří všem příslušníkům a zaměstnancům HZS hl. m. Prahy, kteří se organizačně podíleli, pomáhali a vytvořili tak atmosféru, která měla ten správný náboj.

Níže si s námi připomeňte společné chvíle zachycené na vše vystihujících fotografiích.

kpt. Ing. Veronika Klášterková

pracoviště interního auditu a kontroly

HZS hl. m. Prahy, Sokolská 62, 121 24 Praha 2

FOTOGALERIE

vytisknout  e-mailem