HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Šest jednotek zasahovalo při požáru penzionu na Sedlčansku

V sobotu 27. června před pátou hodinou odpolední přijalo operační středisko středočeských hasičů oznámení o požáru pokoje v penzionu u obce Vršovice nedaleko Sedlčan v okrese Příbram. 

První volající uvedl, že z okna ve druhém patře vychází dým a majitelé se snaží oheň uhasit za pomoci hasicích přístrojů. Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotky ze stanic Benešov a Sedlčany a dobrovolné jednotky obcí Jesenice, Kosova Hora a Sedlec-Prčice.

Po příjezdu na místo bylo potvrzeno, že v budově se nikdo nenachází a požárem je zasažen jeden z pokojů. Na zdolání ohně hasiči nasadili dva vodní C proudy. Na místním rybníku jednotky zřídily čerpací stanoviště, aby byla zajištěna plynulá dodávka vody k hasebním pracím. Jelikož celý zásah probíhal v dýchací technice, vyžádal si velitel zásahu protiplynový automobil z Příbrami, který disponuje dostatečnou zásobou lahví na výměnu.

Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že požárem je zasaženo podkroví budovy a vazný trám. Jeho poškozením došlo k částečnému propadnutí střechy, zásah proto musel probíhat s ohledem na bezpečnost. Hasiči se snažili k ohnisku požáru dostat přes sádrokarton, který museli rozebrat. Krátce po 18. hodině byla nahlášena lokalizace a za další hodinu likvidace.

Dobrovolné jednotce obce Jesenice byla stanovena dohlídka do nedělního rána. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování, které bude po víkendu pokračovat ve spolupráci s expertní skupinou Technického ústavu požární ochrany Praha. Škoda byla po konzultaci s majitelem objektu vyčíslena na tři miliony korun, včasným zásahem hasiči uchránili majetek za deset milionů.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem