HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Senioři v Lobodicích dostali požární hlásiče. Zvýší bezpečnost v obci

118 kusů požárních hlásičů bude nově chránit bezpečí seniorů v Lobodicích. Díky unikátnímu projektu HZS Olomouckého kraje s provozovatelem podzemních zásobníků plynu Gas Storage s.r.o. se za finanční dar ve výši 50 tisíc korun pořídily přístroje, díky nimž bude výrazně zvýšena ochrana zdraví, života a majetku seniorů v případě vzniku požáru. 

RWE 04.JPG

Hlásiče svým pronikavým akustickým signálem umožní daleko rychlejší detekci, zpozorování a včasnou reakci na vznikající požár. Zejména v nočních hodinách je tato skutečnost zcela zásadní jak pro včasné oznámení této situace hasičskému záchrannému sboru, tak i k možné rychlé pomoci na místě ještě před příjezdem složek IZS. Instalaci hlásičů zajistí v prosinci 2023 zaměstnanci obce.

Senioři v rámci projektu absolvovali též vzdělávací program s příslušníky HZS Olomouckého kraje. Poučili se v oblasti požární bezpečnosti, seminář byl zaměřen také na předání informací o činnosti společnosti Gas Storage, která v zóně havarijního plánování provozuje podzemní zásobník plynu v Lobodicích.

RWE 02.jpg

Se společností Gas Storage spolupracujeme na základě zákona o prevenci závažných havárií. Do realizace projektu se kromě příslušníků HZS Olomouckého kraje zapojili zaměstnanci obce Lobodice, zástupce provozovatele zásobníků a zástupci firmy dodávající hlásiče požáru.

por. Mgr. Lucie Balážová
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
T: 777 420 107
M: lucie.balazova@hzscr.cz
M: olk.mluvci@hzscr.cz

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem