HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Semináře pro učitele na ÚO Svitavy a ÚO Ústí nad Orlicí

Dne 23. a 28. listopadu 2023 prběhly na CHS Svitavy a CHS Ústí nad Orlicí semináře pro učitele – Příprava škol aškolských zařízení na mimořádné události. Cílem seminářů bylo připravit pedagogy na získání základní orientace v právním prostředí týkající se přípravy školy na mimořádné události a krizové situace. Účastníci zároveň získali základní průpravu pro přípravu školy a školského zařízení na mimořádné události a krizové situace a osvojili si praktické informace o tom, jak se při takových událostech zachovat. 

Lektoři z řad územních odborů přednášeli problematiku prevence, ochrany obyvatelstva a krizového řízení v šesti přednáškách. Problematiku "Děti v souvislosti s mimořádnou událostí ve škole a v rodině" přednesl krajský psycholog HZS. 

Pedagogy problematika velmi zaujala, řešila se například cesta tísňové informace k řediteli, pedagogovi či vychovateli. V rozsáhlé diskuzi došlo i na implementaci poznatků do školské praxe. Byl konstatován bohužel rozdílný přístup k některým problémům ze strany nadřízených školních složek. Překvapivě byl ve finále i velký zájem o prohlídku stanic a o prohlídku používané techniky. Troufáme si tedy, i na základě vyplněných dotazníků konstatovat, že semináře se vydařily a splnily tak předpokládaný účel.

Seminářů se zúčastnilo 28 učitelů.


Ing. Vlastimil Štrumfa, Jakub Mertelík

Odkazy do noveho okna

Seminář ZŠ_SŠ_SY1

Seminář ZŠ_SŠ_SY1 

Detailní náhled

Seminář ZŠ_SŠ_SY2

Seminář ZŠ_SŠ_SY2 

Detailní náhled

Seminář ZŠ_SŠ_SY3

Seminář ZŠ_SŠ_SY3 

Detailní náhled

Seminář ZŠ_SŠ_UO2

Seminář ZŠ_SŠ_UO2 

Detailní náhled

Seminář ZŠ_SŠ_UO3

Seminář ZŠ_SŠ_UO3 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem