HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sedm požárů přírodních porostů dnes řešili hasiči ve Zlínském kraji.

(20. 7. 2017) Po celém Zlínském kraji zaměstnávaly dnes hasiče požáry přírodních porostů. Do 22:00 hodin se jednalo o 7 případů lesních, travních nebo polních porostů, ke kterým vyrazilo v součtu celkem 19 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. 

Mezi nejrozsáhlejší patřil požár pole s obilím v obci Lukoveček na Zlínsku, ke kterému bylo vysláno hned 9 jednotek s cisternami. Požár vznikl technickou závadou na kombajnu, který prováděl žňové práce. Díky rychlému příjezdu jednotek a také zemědělské techniky s traktory se podařilo zabránit jeho rozšíření do blízkého lesa a na další velké pole s obilím. Požárem bylo zničeno asi 3,5 ha obilí.

K další větší události došlo v obci Jalubí na Uherskohradišťsku. Zde se plameny rozšířily při neopatrném spalování rostlinných produktů na zahradě. Požár zasáhl strniště a nedaleký sad s ovocnými stromy. Před příjezdem jednotek se jedna osoba nadýchala zplodin hoření a byla odvezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.

Na zmíněných hasebních pracích se dnes podílely:

Jednotky HZS kraje ze stanic: Vsetín, Holešov, Zlín, Uherské Hradiště, Slavičín

Jednotky SDH obcí: Jablůnka, Ratiboř, Prostřední Bečva, Holešov, Lukoveček, Fryšták, Štípa, Racková, Vlčková, Traplice, Babice, Divnice, Kunovice u UH, Hluk

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem