HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sedm jednotek zasahovalo u úniku chlóru v chemické výrobě v Komořanské ulici

Dne 11.12.2017 v 15:22 hodin došlo v ulici Komořanská k úniku chlóru z poškozeného ventilu speciálního kotle v chemické výrobě soukromé firmy. Na místo postupně vyjely jednotky z Modřan, Strašnic, Radotína, Krče, Petřin, Chodova a centrální stanice. 

Hasiči zasahovali v chemických oblecích a dýchací technice, pomocí vodní mlhy zkrápěli chlórový mrak tak, aby neunikl z objektu výrobny. Během zásahu požádal velitel o uzavření ulice Komořanská a vymezil nebezpečný prostor. Policisté také informovali obyvatele o případném nebezpečí. Byl zřízen štáb velitele zásahu a dekontaminační pracoviště. 

Na místě bylo v záloze několik vozů ZZS, nikdo však nemusel být ošetřen. Hasiči z objektu preventivně evakuovali asi stovku zaměstnanců. Po celou dobu zásahu bylo chemickou službou pražských hasičů monitorováno okolí místa úniku, k případu se také dostavila zástupkyně Odboru životního prostředí Magistrátu hl. m. Prahy.

Po 17:00 hodině byla ulice Komořanská opět průjezdná a měření výskytu chlóru v ovzduší potvrdilo, že nebezpečná mez již není překročena. Mrak chlóru se hasičům podařilo udržet v areálu podniku. Po 18:00 hodině byl případ předán majiteli a Policii ČR. Proč k úniku došlo bude předmětem dalšího šetření. 

150BACD0-A0CF-4B88-97AF-B449762E474D.jpeg

FOTOGALERIE

vytisknout  e-mailem