HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sedm jednotek hasičů zasahovalo při úterním požáru prázdné skladovací haly ve Smiřicích

Po dobu řešení události byl v místě zastaven provoz na železniční trati.  

Profesionální hasiči z centrální stanice a stanice Pražská v Hradci Králové, Jaroměře, hasiči Správy železničních dopravních cest Nymburk, dobrovolní hasiči z Černilova, Černožic a Smiřic byli v úterý 12. dubna krátce po druhé hodině odpoledne přivoláni k požáru skladovací haly do ulice Cukrovarská ve Smiřicích poblíž Hradce Králové.

Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o jinak nevyužívanou halu, ve které nebyly přítomny žádné osoby, a byla určena k demolici. Prázdná skladovací hala o rozměrech zhruba deset na sedmdesát metrů se však nacházela v blízkosti trakčního vedení a hrozilo také rozšíření požáru do jejího okolí. Informována byla Správa železničních dopravních cest, která zajistila vypnutí trakčního vedení. Provoz na železniční trati byl po dobu řešení události zcela zastaven. Požár zachvátil především střechu objektu haly. Hasiči se rozdělili na dvě skupiny a pomocí pěti proudů požár hasili.

Na místo se dostavil také automobil s protiplynovým kontejnerem z důvodu zajištění potřebného množství dýchací techniky. Požár byl uhašen kolem půl páté odpoledne, ovšem dohašovací práce a dohled nad požářištěm prováděla místní jednotka sboru dobrovolných hasičů až do nočních hodin. Napájení trakčního vedení bylo obnoveno kolem šesté hodiny odpolední.

Při události nebyl nikdo zraněn. Hasiči uchránili majetek v hodnotě přibližně dva milionu korun na přilehlém objektu truhlárny s jejím zařízením. Příčina vzniku požáru je v šetření. 

Text: Alena Kuthanová, DiS. 
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

4 Požár Smiřice

4 Požár Smiřice 

Detailní náhled

3 Požár Smiřice (4)

3 Požár Smiřice (4) 

Detailní náhled

2 Požár Smiřice (3)

2 Požár Smiřice (3) 

Detailní náhled

1 Požár Smiřice (2)

1 Požár Smiřice (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem