HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

S posledním červnovým dnem skončila služba dvěma dlouholetým příslušníkům

Po 37 letech u hasičů se loučí náměstek pro úsek IZS a operačního řízení plk. Ing. Radek Vymlátil, po 21 letech vedoucí oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení plk. Ing. Jiří Ehl, MBA.

Vymlátil, Ehl.jpg

plk. Ing. Radek Vymlátil

Prakticky celý svůj profesní život zasvětil plk. Radek Vymlátil hasičům. Po základní vojenské službě nastoupil k tehdejšímu okresnímu útvaru Sboru PO Trutnov, kde si prošel místy od hasiče přes velitele družstva až po velitele čety. Jako velitel čety pokračoval také v rámci HZS okresu Trutnov.

Od roku 2001 změnil působiště z trutnovského územního odboru na krajské ředitelství HZS Královéhradeckého kraje. Zde byl zařazen na služebních místech vedoucího oddělní IZS a řízení JPO, ředitele odboru IZS a služeb, ředitele územního odboru Hradec Králové, doposud zastával funkci náměstka ředitele pro úsek IZS a operačního řízení.

Poslední den ve funkci si končící náměstek pro IZS užil po hasičsku. Kolegové z úseku a centrální stanice mu připravili scénář s dopravní nehodou, u které byl Radek Vymlátil naposledy jako velitel zásahu.


plk. Ing. Jiří Ehl, MBA

S HZS Královéhradeckého kraje byl plk. Jiří Ehl spjat od roku 2001, do roku 2015 působil na územním odboru Rychnov nad Kněžnou. Dále se přesunul na krajské ředitelství, kde zastával po tři roky funkci koordinátora-metodika na oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení. Od roku 2018 se stal vedoucím oddělení.

Jiří Ehl se významně podílel na krizovém a havarijním plánování OOB a KŘ HZS kraje, zejména při zpracování analýzy rizik v Královéhradeckém kraji a obcí s rozšířenou působností. V rámci své působnosti úzce spolupracoval s krajským úřadem a samosprávami a jejich bezpečnostními radami. Velkou měrou zasahoval do činností HZS Královéhradeckého kraje nejprve během pandemie koronaviru, následně také v návaznosti na válečný konflikt na Ukrajině.

Děkujeme za Vaši práci!
OBĚMA KOLEGŮM PŘEJEME DO DALŠÍ ŽIVOTNÍ ETAPY PŘEDEVŠÍM HODNĚ ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍHO ELÁNU!
 

vytisknout  e-mailem