HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rychlá a profesionální reakce řidiče autobusu zabránila rozsáhlému požáru

(14.3.2017) Tři jednotky hasičů byly v 05:01 hodin vyslány na místo hlášeného požáru autobusu u obce Hověží na Vsetínsku. 

K události došlo na komunikaci mezi obcemi Huslenky a Hovězí. Podle přijatého oznámení mělo v autobusu cestovat asi deset osob. Na místo požáru okamžitě vyrazili profesionální hasiči ze stanice Vsetín a současně také hasiči dobrovolných jednotek z obcí Hovězí a Halenkov.

Ke vzniku požáru došlo v interiéru linkového autobusu nad nezávislým naftovým topením. Požár zasáhl plastové díly vývodu topení a jednu ze sedaček. Na vzniklý požár okamžitě zareagoval řidič autobusu, který ho ještě před rozšířením zlikvidoval pomocí ručních hasicích přístrojů. V okamžiku příjezdu první jednotky hasičů z Halenkova tak byla celá událost vyřešena. Asi desítka cestujících se z autobusu dostala bez komplikací a v cestě pokračovala dalším spojem.

Není bez zajímavosti, že řidič autobusu, který dokázal rychle a profesionálně na vzniklou situaci zareagovat, je členem jednotky dobrovolných hasičů obce Halenkov.

Škoda způsobená požárem byla vyčíslena asi na 10.000 korun.

Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

FOTO: HZS Zlínského kraje, JSDHO Halenkov

Odkazy do noveho okna

02 Halenkov

02 Halenkov 

Detailní náhled

03 Halenkov

03 Halenkov 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem