HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rozsáhlý požár zničil stodolu, dům se podařilo uchránit. Aktualizace

Téměř hodinu a půl bojovali hasiči s rozsáhlým požárem stodoly v obci Nový Hrozenkov na Vsetínsku, než ho dostali pod kontrolu. Událost byla na operační středisko oznámena krátce před druhou hodinou odpolední.  

Po přijetí informace o události byla na místo okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína a jednotky dobrovolných hasičů z Karolinky, Halenkova a Nového Hrozenkova. Celkem tak na místo dorazilo celkem 5 cisternových vozů.
 
Již v době příjezdu jednotek byla celá stodola i s přístřeškem v plamenech. Hasiči natáhli několik útočných proudů a zaměřili se na likvidaci požáru zasažené budovy i ochranu blízké dřevěnice. Po provedení průzkumu byly objeveny a vyneseny dvě propanbutanové láhve, které byly následně ochlazovány. Z důvodu nedostatku vody si na místo velitel povolal další cisternu dobrovolných hasičů obce Hovězí a zřídil kyvadlovou dopravu. V zasažené stodole byl požárem zničen také zaparkovaný traktor, vlečky a další uskladněný materiál. Část majetku se hasičům podařilo vynést a zachránit.
 
Vzhledem k tomu, že se na místě nacházela jedna osoba, u níž bylo podezření na intoxikaci zplodinami, byla povolána také zdravotnická záchranná služba, která obyvatele prohlédla.
 
Na místo nyní dorazili vyšetřovatelé hasičů a kriminální policie, kteří zjišťují příčinu vzniku události. Jednotky jsou zatím stále na místě a provádějí dohašování ohnisek a asistenci vyšetřovatelům.
 
Aktualizace:
 
19:00 hodin
Celková likvidace požáru byla oznámena v 17:34 hodin, tedy přibližně po třech a půl hodinách zásahu. Velitel následně odeslal jednotky zpět na své základny. Na místě ponechal pouze místní jednotku dobrovolných hasičů, kteří zabezpečí dohlídku požářiště po dobu šesti hodin. Příčina požáru bude nadále ve společném šetření hasičů a policie. Škody, způsobené požárem dosáhly 300 000 korun. Rychlým zásahem se podařilo zachránit dřevěnici a další majetek v hodnotě 300 000 korun.
 

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček –  HZS Zlínského kraje

 
 
 
Odkazy do noveho okna

PO_NH_01

PO_NH_01 

Detailní náhled

PO_NH_02

PO_NH_02 

Detailní náhled

PO_NH_03

PO_NH_03 

Detailní náhled

PO_NH_04

PO_NH_04 

Detailní náhled

PO_NH_05

PO_NH_05 

Detailní náhled

PO_NH_06

PO_NH_06 

Detailní náhled

PO_NH_07

PO_NH_07 

Detailní náhled

PO_NH_08

PO_NH_08 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem