HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rozsáhlý požár ocelokolny v Kostelci u Jihlavy

 

Devět jednotek hasičů bojovalo v pátek  s rozsáhlým požárem ocelokolny v Kostelci u Jihlavy. Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu v předběžné výši 850.000 Kč.

 

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 06:22 hod. Na místo události bylo postupně vysláno devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

V době příjezdu prvních jednotek byla ocelokolna o rozměrech přibližně 20x10 m v plamenech. Na likvidaci požáru bylo nasazeno několik vodních proudů. Voda na požářiště byla vedena dálkově, vytvořena byla dvě čerpací stanoviště. Uvnitř ocelokolny bylo uskladněno na 80 balíků slámy.

Dostat plameny pod kontrolu se hasičům podařilo až v 11:41 hod. Hasiči slámu vyskladnili na pole a následně ještě důkladně uhasili. Úplná likvidace požáru proběhla ve 14:47 hod.

Příčina požáru se nadále vyšetřuje.

U požáru zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Třešť a Jihlava společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Batelova, Dolní Cerekve, Hojkova, Opatova, Jihlavy – Bedřichova, Jezdovic a Kostelce u Jihlavy.


 


-pm-

vytisknout  e-mailem