HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Řidičky převracely svá vozidla při dopravních nehodách na střechy

Na území Královéhradeckého kraje se v pondělí 20.6. stalo několik dopravních nehod, při nichž většina vozidel skončila mimo vozovku.  

Územní odbor Hradec Králové
Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Nechanic zasahovali po poledni (ohlášeno 12:04) při dopravní nehodě osobního vozidla zn. Renault Megane, která se stala na silnici č. II/323 mezi obcemi Suchá a Staré Nechanice. Vozidlo dostalo pravděpodobně na mokré vozovce smyk, vjelo do příkopu a převrátilo se na střechu. Řidička vyvázla s lehčím zraněním. Zdravotnická záchranná služba ji na místě ošetřila. Jednotky vozidlo obrátily zpět na kola a provedli protipožární opatření odpojením autobaterie.

Profesionální hasiči z Dobrušky a třebechovičtí dobrovolní hasiči vyjížděli ve 13:45 k osobnímu automobilu zn. Hyunday, který vyjel mimo vozovku a převrátil se na střechu.  Dopravní nehoda se stala na komunikaci č. II/298 vedoucí z obce Ledce do Polánek nad Dědinou. Řidička vyvázla bez zranění a z vozu se dostala sama. Jednotky provedly na vozidle protipožární opatření. Vozovka byla v místě průjezdná kyvadlově jedním pruhem.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové zasahovali ve večerních hodinách (ohlášeno 20:44) při dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se stala ve Svinarech. Ke zranění osob nedošlo. Hasiči odpojili na vozidlech autobaterie a uklidili komunikaci.

Územní odbor Jičín
Profesionální hasiči z Jičína zasahovali kolem 13. h (ohlášeno 12:55) v Bukvici při dopravní nehodě osobního vozidla, které vyjelo mimo vozovku a narazilo do stromu. Řidička utrpěla zranění. Zdravotnická záchranná služba ji ošetřila a poté odvezla do nemocnice. Jednotka řídila kyvadlově dopravu.

Profesionální hasiči z Hořic vyjížděli ve 20:17 k dopravní nehodě v Miletíně, kdy řidička sjela osobním vozidlem značky Peugeot 207 do příkopu. Řidička utrpěla lehčí zranění, byla však zdravotnickou záchrannou službou odvezena na vyšetření do nemocnice. Jednotka zabezpečila provoz na komunikaci v místě události.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí byli v 9:15 přivoláni ke střetu dodávky a osobního automobilu, která se stala v ulici Ústecká v Potštejně. Jedné zraněné osobě poskytli hasiči předlékařskou pomoc, poté byla osoba předána do péče zdravotnické záchranné služby. Hasiči odpojili na vozidlech autobaterie. V místě události řídili kyvadlově dopravu. Po zadokumentování nehody Policií České republiky jednotky uklidily komunikaci a vozidla pomocí navijáku odtáhly mimo vozovku, aby nebránila provozu.  

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjížděli v 17:29 ke střetu dvou osobních automobilů zn. BMW a Škoda Fabia, ke kterému došlo na křižovatce silnic I/14 a II/298 u Dobrušky. Pravděpodobnou příčinnou bylo nedání přednosti v jízdě. Čtyři osoby utrpěly lehčí zranění a byly ošetřeny zdravotnickou záchrannou službou. Jednotka zabezpečila vozidla a v místě nehody řídila dopravu. Uniklé provozní kapaliny zasypali hasiči sorbentem a uklidili komunikaci.

Územní odbor Trutnov
Trutnovští a vrchlabští profesionální hasiči spolu s dobrovolnými hasiči ze Špindlerova Mlýna byli v 15:19 přivoláni k dopravní nehodě autobusu, který sjel do příkopu ve Špindlerově Mlýnu.   Ve voze cestovalo deset osob. Jednu starší osobu vyprostili hasiči, ostatní vystoupili sami. Zraněná osoba byla předána do péče Horské sužby. Poté byla převezena na ošetření sanitou do nemocnice. Jednotky autobus pomocí vyprošťovacího automobilu vyprostily zpět na vozovku.

Profesionální hasiči z Trutnova vyjížděli v 17:46 do Janských Lázní k dopravní nehodě dvou osobních automobilů zn. Ford Galaxy a Opel Vectra. Jedno z vozidel skončilo po střetu na boku v příkopu. Čtyři osoby cestující ve vozech zůstaly nezraněny. Jednotka auto vyprostila zpět na komunikaci.

Text: Alena Kuthanová, DiS.
HZS Královéhradeckéh kraje

Odkazy do noveho okna

5 DN Staré Nechanice (5)

5 DN Staré Nechanice (5) 

Detailní náhled

4 DN Staré Nechanice (4)

4 DN Staré Nechanice (4) 

Detailní náhled

3 DN Staré Nechanice (3)

3 DN Staré Nechanice (3) 

Detailní náhled

2 DN Staré Nechanice (2)

2 DN Staré Nechanice (2) 

Detailní náhled

1 DN Staré Nechanice

1 DN Staré Nechanice 

Detailní náhled

3 DN Miletín

3 DN Miletín 

Detailní náhled

2 DN Miletín (3)

2 DN Miletín (3) 

Detailní náhled

1 DN Miletín (2)

1 DN Miletín (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem