HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Řidiče vyprostili občané, převrácené vozidlo hasiči.

(4.2.2016) Ranní dopravní nehoda osobního vozidla v obci Všemina na Zlínsku. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů.  

Zraněním řidiče osobního vozidla a zásahem dvou jednotek profesionálních hasičů skončila dopravní nehoda, ke které došlo před šestou hodinou ranní v obci Všemina.

Osobní vozidlo zn. Toyota se dostalo mimo komunikaci, zničilo část oplocení pozemku a skončilo převrácené na střeše u obvodové stěny blízkého rodinného domu. Zraněného řidiče vytáhli ze zdemolovaného vraku majitelé domu a poskytli mu prvotní pomoc. Další péči mu pak zajistili profesionální hasiči ze Vsetína, kteří byli vysláni na místo události. Ti ošetřili zraněnému řidiči tržnou ránu na hlavě, zafixovali krční páteř a poskytli mu další předlékařskou pomoc. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byl řidič transportován do nemocnice.

Současně s ošetřením řidiče zajistili hasiči havarované vozidlo proti vzniku požáru a zkontrolovali zda nedošlo k úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody policisty a vystřídání zasahujících hasičů novou směnou, byl na místo vyslán vyprošťovací automobil profesionálních hasičů stanice Otrokovice. S jeho pomocí byl vrak vozidla vytažen na příjezdovou komunikaci k domu a převrácen zpět na kola. V devět hodin byl zásah na místě ukončen a jednotky se vrátily na své stanice.

 Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem